Het hemelse paradijs van Koh Phi Phi

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 49 views

Koh Phi Phi is een groep eilanden gelegen tussen Phuket (eiland) en de zuidkust van Thailand (Krabi). Het bestaat uit twee eilanden, het onbewoonde eiland Koh Phi Phi Leh en het bewoonde eiland Koh Phi Phi Don. Samen vormen deze hemelse, paradijsachtige eilanden de Phi Phi Hat Nopparat Taara, ook wel genoemd de Koh Phi Phi.

Er zijn verschillen mogelijkheden om Koh Koh Phi te bereiken en vliegtickets naar Bangkok kunnen het beste geboekt worden en vanaf Bangkok kun je heel goedkoop naar Phuket en Koh Sumui vliegen om vervolgens daar vandaan Koh Phi Phi per boot te bereiken. Toen ik eenmaal was aangekomen op deze populaire vakantiebestemming van Thailand had ik mij voorgenomen om de verborgen tropsiche stranden te ontdekken, een bootreis naar het apenstrand (Yongkasem bay) en ‘The Beach’ (Maya bay) te maken en om te duiken.

Tropisch genot

Het eerste wat ik deed na anderhalf uur op een boot naar het eiland, was een bezoek aan het strand Ton Sai Bay). Hier vind je wuivende palmbomen en witte stranden, die mij in een staat van rust bracht. Het is werkelijk een paradijs en het water is zo helder dat je niet ver van het strand in een boot de kleurrijke vissen en koraal kan bezichtigen.

Maya Bay

De volgende dag besloot ik om een een bezoek te maken aan het bekende strand Maya Bay waar de film ‘The Beach’ was gefilm met Leonardo Di Caprio. Met een boottrip kun je makkelijk dit legendarische en oogverblindende strand bereiken. Maya Bay heeft een U-vorm geografische ligging en het veelbesproken strand is omsingeld door steile kliffen, waardoor je helemaal ingesloten voelt op je eigen privéstand. Het is zeker de moeite waard om Maya Bay te bezoeken als je in Koh Phi Phi bent.

Een prachtig overzicht van Ko Phi Phi in de Adam zee.

Een prachtig overzicht van Ko Phi Phi in de Adam zee.

Monkey beach

Als je apen in het wild wilt zien op een strand, dan kun je het beste een boottrip maken naar ‘monkey beach’ Yongkasem bay. Deze vriendelijk apen lopen rond op het strand en zijn voor de liefhebbers een mooi gelegenheid om jezelf naast een aap op de foto te krijgen.

Duiken

De onderwaterwereld van Koh Phi Phi is fantastisch en de duiklocaties zijn indrukwekkend. Enkele duiklocaties zijn Hin Phae of Long Beach (Baby Shark Point), Hin Bida en Ko Bida No. Hin Phae is tien minuten lopen vanaf Ton Sai Bay en is een uitstekende snorkel en duiklocatie om de verschillende vissoorten te zien. Hin Bida is alleen te bereiken met een boot en staat bekend om zijn schildpadden en zebrasharks te zien en om hoornkoralen en barrachuda’s te zien moet je zeker naar Ko Bida gaan.

Accommodatie op Koh Phi Phi

Er zijn verschillen goedkope hotels en guest houses om van te kiezen op Koh Phi Phi en het is zeker de moeite waard om vooraf te boeken, omdat de locaties op grote loopafstanden van elkaar liggen en misschien net niet dichtbij het strand waar je graag het meest wilt zijn.

Koh Phi Phi bezoeken was voor mij een heel bijzonder week om op ontdekkingsreis te gaan en helemaal tot rust te komen en een aanrader voor iedereen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer