Het noorden van de Adriatische kust

door Reis om de Wereld
799 views

Aan de rechterkant van Italië, ligt de Adriatische Zee. Dit langgerekte kustgebied kent veel mooie plaatsen. Venetië is de bekendste stad, samen met Triëst. De steden langs de noordelijke kust kennen veel rijkdom vanuit vroeger. Het waren belangrijke havensteden waar wereldhandel werd gedaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat er prachtige gebouwen kwamen en het mensen aantrok. Hierdoor kunnen we vandaag de dag nog steeds deze mooie plaatsen bezoeken.

Venetië Deze prachtige stad ligt op maar anderhalve kilometer afstand van  Camping Marine di Venezia. Als je op de camping verblijft, kun jij je ’s avonds ontrekken van alle drukte en ’s ochtends uitgerust richting deze prachtige stad vertrekken. Als je van plan bent om veel gebouwen en musea te bezoeken, dan kun je de Venice Card kopen. Hiermee krijg je gratis toegang tot bijna alle musea en hoef je niet in de rij te staan bij de kassa.

Triëst Deze bekende universiteitsstad aan de grens van Slovenië, trekt veel toeristen aan. Deze stad hoort pas sinds 1954 officieel bij Italië. Voor die tijd was het een ‘vrije stad’ en een belangrijke havenstad. Doordat de stad een roerige geschiedenis heeft, is de sfeer in de stad een mix van Oostenrijks, Parijs-achtig en Italiaans. In het centrum van Triëst lig het Piazza Unità d’Italia plein. Dit is het grootste plein van Italië , wat aan de ene kant grenst aan de zee en aan de andere kant prachtige gebouwen heeft staan. Hier kun je met een echte Italiaanse cappuccino genieten van een uitzicht over zee.

Regionaal Park van de Podelta Dit grote natuurpark staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. En niet voor niets, want dit gebied in Italië kent prachtige natuur. Het park bestrijkt een groot gebied , dus als je bijvoorbeeld op Camping Union Lido verblijft, is het zeker de moeite waard om hier heen te rijden. Als je bij het stadje Lido Estensi langs de kust loopt, kun je maar zo een grote groep flamenco’s tegenkomen. Deze vogels zijn een van de vele dieren die in het park leven.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer