Het voordeel van een camping aan zee

door Reis om de Wereld
207 views
vakantie aan zee

Wat de ultieme vakantiebeleving is verschilt per persoon. Waar de één zweert bij de wintersport vindt de ander de zomerperiode het uitgelezen moment om de bagage in te pakken en te vertrekken.

Behoor je tot de laatste categorie en houd je van zon, zee en strand? Is daarnaast jouw idee van vakantie vieren kamperen in een tent, caravan of camper? Dan vertellen we je graag over de vele voordelen van een camping aan zee. Met het hele gezin, samen met je partner of een vriendengroep; de mooiste vakantieherinneringen maak je samen.

Genieten van de frisse zeelucht

Op het moment dat je op een camping aan een kustlijn arriveert ruik je het al: de zee! Sluit even je ogen en snuif de zoute lucht goed op. Alleen dat al zorgt ervoor dat je direct tot rust komt. Wanneer je jouw vakantieverblijf hebt geïnstalleerd ga je natuurlijk als eerste op ontdekkingstocht.

Natuurlijk om alle mogelijkheden op de camping te onderzoeken maar ook om datgene te bezoeken waarvoor je deze accommodatie hebt geboekt. De immens grote zee met zijn ruisende golven.

Op loopafstand van strand en zee

Een groot voordeel is dat je op loopafstand van de zee verwijderd bent. Veelal hebben de campings een directe verbindingsweg naar het strand. ’s Ochtends de tas inpakken, iedereen even goed insmeren met zonnebrand en gáán. Binnen een mum van tijd duik je de golven in of lig je te zonnebaden.

Bouw de allermooiste zandkastelen, ga schelpen zoeken of laat een vlieger op. Wil je lekker sportief bezig zijn? Trommel een aantal mensen bij elkaar om een partijtje beachvolleybal te spelen. Leuk om met verschillende groepen van de camping een wedstrijdje te organiseren. Wanneer je echt indruk wilt maken laat je voor alle deelnemende teams slippers bedrukken. Zijn er mogelijkheden om watersport te beoefenen? Laat dan handdoeken bedrukken zodat iedereen zich na een wedstrijdje in het water lekker af kan drogen.

Overal ter wereld kamperen aan zee

In Nederland zijn er vele campings aan zee te vinden. Met een eigen tent, caravan of vouwwagen. Wanneer je het jezelf wat makkelijker wilt maken, kun je natuurlijk ook een stacaravan aan de kust of een compleet ingerichte glampingtent huren. Wil je verzekerd zijn van mooi weer?

Boek dan een camping aan zee of elders ter wereld waar je gegarandeerd droog en zonnig weer hebt. Ook daar zijn er voldoende mogelijkheden om kampeergelegenheden te huren.

Plezier voor iedereen

Wanneer je op vakantie gaat naar een camping aan zee betekent dat natuurlijk niet dat je iedere dag op het strand door moet brengen. De meeste campings organiseren voldoende activiteiten voor jong en oud en hebben diverse voorzieningen.

Ook uitstapjes in de omgeving maken behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Een groot voordeel van dichtbij de zee kamperen is het ruime aanbod van strandtentjes. Niets fijner dan ’s avonds te genieten van een hapje en een drankje en heel romantisch de zon in de zee te zien zakken.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer