Historische steden

door Reis om de Wereld
728 views

Historische steden zijn in trek. Reizigers letten bij het vinden van een bestemming steeds meer op de historische waarden van een stad. Jerusalem, Istanbul en Athene staan hoog op het verlanglijstje.

Jeruzalem, Israël

Op zoek naar historische steden? Jerusalem heeft een roemruchte geschiedenis en werd al vermeld in de boeken in de vierde eeuw voor Christus. Een daarvan is de Heilige Grafkerk, gebouwd in 325 na Christus. Ook de Toren van David. die Koning Herodes in de eerste eeuw voor Christus lit bouwen, is prachtig. De koning liet meerdere verdedigingstorens verrijzen, maar alleen de Toren van David is er nog. Hier kun je  het museum bekijken, waar je een overzicht krijgt van  Jeruzalems geschiedenis. En natuurlijk een veel bezochte bezienswaardigheid is de Klaagmuur, die op de resten van de tempelberg is gebouwd. Hier kunnen de bezoekers briefjes in de muur stoppen met  wensen. Het is nu een bruisende  en moderne stad in Israël, waar je dus ook veel cultuur en historische gebouwen kunt vinden.

historische steden Jerusalem

Jeruzalem is sinds 1950 de hoofdstad en het is de plek van het presidentsgebouw, het parlement en de meeste ministeries.

Historische steden: Istanbul

Mooie historische gebouwen kun je ook in Istanbul zien, de hoofdstad van Turkije. Een bezoek aan Sultanahmet is de moeite waard; dit grote plein vormt het historisch centrum van Istanbul. Een van de mooiste bezienswaardigheden is de Aya Sofia, een gebouw die dateert uit de Byzantijnse architectuur. Eerst was de kerk orthodox, maar werd later omgedoopt tot Islamitische moskee. Deze kathedraal is ook een museum. Even verderop, op loopafstand, ligt de Blauwe Moskee, die in 1616 is gebouwd en misschien nog wel mooier is.Het Sultanahmet is een enorm plein en geldt als het historisch centrum van de stad. Meer info vind je op Istanbul Wikipedia.

historische steden Istanbul

Met 14 miljoen inwoners is Istanboel de grootste stad van Turkije.

Athene, Griekenland

Historische gebouwen zien?  Dan moet je natuurlijk naar Griekenland en in het bijzonder een van de historische steden Athene, de bakermat van de oudheid. De tempel van Zeus is een van die historische bezienswaardigheden, die in de tweede eeuw voor Christus werd afgebouwd en meteen de grootste tempel van Griekenland is. Plaka is het oudste deel van Athene, waar het vroeger een enorme bedrijvigheid was. Je kunt bij een bezoek verschillende tijdperken in de geschiedenis van de architectuur zien, zowel uit de oudheid als in modernere tijden.De Acropolis mag je natuurlijk niet vergeten, die hoog uit torend boven de andere gebouwen van Athene. Het bestaat uit verschillende tempels en was vroeger een plek tijdens oorlogen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer