Hoe kun je geld verdienen als reisblogger?

door Reis om de Wereld
361 views
geld verdienen als reisblogger

Je ziet ze vast regelmatig op Instagram voorbij komen, reisbloggers. Ze komen op de mooiste plekken ter wereld, en verdienen hier ook nog eens hun geld mee. Velen kunnen hier alleen maar van dromen. Maar hoe doen ze dat nou eigenlijk?

Waar betalen ze al die reizen van? En hoe kunnen ze een inkomen genereren met hun reisblog? Laten we beginnen met voorop te stellen dat het hebben van een succesvol reisblog niet eenvoudig is. Het is een project van de lange adem. Wanneer je een reisblog start, zal er minimaal een jaar overheen gaan waarin je alleen maar content moet maken.

Het regelmatig plaatsen van nieuwe artikelen is een must om je bezoekersaantallen te gaan zien stijgen. Veel manieren om geld te verdienen als reisblogger zijn afhankelijk van het aantal bezoekers op jouw website. Hoe meer bezoekers er op jouw website komen, hoe meer potentiële klanten je bereikt.

Er zijn ontzettend veel manieren om geld te verdienen met je reisblog. Een aantal van de meest voorkomende en populairste verdienmodellen hebben wij alvast voor jou op een rijtje gezet.

Start een eigen webshop via dropshipping

Wanneer je denkt aan manieren om geld te verdienen als reisblogger denk je misschien niet meteen aan een webshop. Als webshopeigenaar moet je immers bestellingen verwerken, inpakken en versturen. En dan hebben we het nog niet eens over de opslagruimte die je nodig hebt voor je inventaris.

Maar wat nu als ik je zeg dat het ook anders kan? Je kan namelijk ook gebruik maken van een dropshipper. Dropshippers.nl is hier een goed voorbeeld van. Bij dropshipping verstuurd de leverancier van de producten die je verkoopt in jouw webshop, de producten direct naar de klant.

Op deze manier heb je geen eigen voorraad of magazijn nodig, en hoef je ook niet zelf de bestellingen in te pakken en te versturen. De perfecte oplossing voor reisbloggers!

Slapend geld verdienen met Affiliate Marketing

Een van de beste manieren om geld te verdienen als reisblogger is met Affiliate Marketing. Als reisblogger kun je je bij ontzettend veel websites aanmelden voor het Affiliate programma. Wanneer jij dan op jouw website bijvoorbeeld een hotel of product aanbeveelt met hieronder aan affiliate link, ontvang jij een bepaald percentage aan omzet van de verkochte producten.

De klanten komen immers via jouw website op de website van de verkoper terecht. Hier wordt jij vervolgens voor beloond. Wanneer je affiliate marketing goed weet in te zetten, kun je hier letterlijk slapend rijk mee worden.

Verkoop digitale producten zoals e-books of presets

Wanneer je denkt aan manieren om geld te verdienen als reisblogger, dan denk je al snel aan digitale producten. Deze kun je namelijk vanaf elke plek ter wereld verkopen. Als reisblogger kom je op ontzettend veel mooie plekken, waar je bijvoorbeeld e-books over kunt schrijven.

Ook kun je producten zoals presets ontwikkelen. Met presets kun je met één druk op de knop jouw foto’s bewerken en naar een ander niveau tillen. De mogelijkheden in de verkoop van digitale producten zijn oneindig, ben creatief!

Plaats advertenties op je website

Je ziet het op bijna elke website die je bezoekt wel voorbijkomen, advertenties. Misschien niet altijd even prettig als lezer, maar het is een goede inkomstenbron voor de eigenaar van de website. Het plaatsen van advertenties wordt ongeveer interessant vanaf 10.000 unieke bezoekers per maand. Voor dit aantal verdien je er eigenlijk te weinig aan.

Sluit Barterdeals

Het sluiten van een barterdeal levert je niet meteen harde cash op. Toch kan het wel heel interessant zijn om barterdeals te sluiten. Een barteldeal is eigenlijk een deal waarbij je in plaats van geld te betalen voor een dienst of product een andere dienst of product hier tegenover stelt.

Zo kun je als reisbloggers bijvoorbeeld barterdeals met hotels doen. Jij mag dan gratis in het hotel overnachten, en in ruil daarvoor schrijf je een blog over het hotel of plaats je een post over het hotel op social media. De voorwaarden van een barterdeal kun je zelf bespreken. Hierbij wordt natuurlijk gekeken naar het aantal websitebezoekers en social media volgers. Hoe meer bezoekers en volgers jij hebt, hoe interessanter het is voor een bedrijf om een barterdeal met jou aan te gaan.

Geef persoonlijk reisadvies

Hoe kun je nu beter geld verdienen als reisblogger dan door het geven van reisadvies. Je komt als reisblogger op zoveel bijzondere plekken en weet precies hoe het reizen in zijn werk gaat. Dit advies deel je natuurlijk al door het schrijven van blogs op jouw website, maar je kunt als reiscoach ook betaald advies geven.

Zo kun je bijvoorbeeld rondreizen samenstellen, kun je helpen met ‘losse’ adviezen zoals het boeken van vluchten of het zoeken van de leukste hotels. Ook kun je iemand helpen met het plannen van een wereldreis of tussenjaar. Genoeg mogelijkheden.

Op de vraag, hoe kun je geld verdienen als reisblogger, zijn dus genoeg antwoorden te vinden!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer