Hoe kun je je autoverzekering aanpassen voor een roadtrip in het buitenland?

door Reis om de Wereld
163 views
Roadtrip naar het buitenland

Dat het maken van een roadtrip enorm gewild is, is niet zo gek. Je ervaart hierdoor ultieme vrijheid en je kunt gaan en staan waar je maar wil.

Om tijdens je roadtrip niet voor gekke verrassingen te staan, is het een goed idee dat je alles tot in detail hebt geregeld. Het regelen van de juiste autoverzekering, is daar een erg goed voorbeeld van. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan en dus ook niet voor hoge kostenposten op het moment dat je te maken krijgt met schade.

Let altijd op de juiste soort dekking als je een roadtrip in het buitenland maak

Het belangrijkste van alles, is dat je er goed op hebt gelet dat je de juiste soort dekking hebt uitgezocht. Welke kosten er nu precies zijn gedekt, hangt voor een erg groot deel af van het type verzekering dat je hebt afgesloten. Denk daarbij aan een WA-verzekering, een WA beperkte casco verzekering en een volledige Allrisk verzekering.

Deze laatste variant is erg gewild, mede door het feit dat je bent verzekerd voor verschillende soorten schade. Schade door eigen schuld en vandalisme behoren daar ook tot. Dit bespaart je dus behoorlijk wat tijd en energie op het moment dat je daar mee te maken krijgt tijdens je roadtrip.

Tip! Neem altijd een groene kaart mee op reis

Ben je je spullen aan het inpakken voor de roadtrip? Dan is, naast het inpakken van je paspoort, het inpakken van een groene kaart enorm belangrijk. Waarom? Een groene kaart is het bewijs waarmee je aan kunt tonen dat je auto in een ander land is verzekerd.

Op de groene kaart zie je bijvoorbeeld wat de verzekering precies dekt, tot wanneer de verzekering geldig is en wat je contactgegevens zijn. Het groene kaartnummer, dat ook is aangegeven op de kaart, is nodig op het moment dat je schade hebt gereden in Europa en daardoor het Europees Schadeformulier moet invullen.

Alle ins en outs over de juiste verzekering, bespreek je het beste met je eigen verzekeraar

Het is altijd een goed idee om contact op te nemen met je eigen verzekeraar. Je krijgt hierdoor alle ins en outs te horen over waar je wel en niet voor bent verzekerd. Misschien wordt het je aangeraden om je verzekering tijdelijk om te zetten of nog even te verlengen voordat je op roadtrip gaat. Zo begin je immers goed voorbereid aan je roadtrip!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer