Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Hoe voorkom je schade aan je telefoon tijdens je vakantie?

49

De mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken tijdens je vakantie. Het is een kostbaar bezit en dat moet je natuurlijk goed beschermen. Maar hoe voorkom je dat je schade krijgt aan je smartphone? We geven je 3 tips.

De mobiele telefoon is een alles in een oplossing tijdens je vakantie. Neem de camera, die is bij de nieuwste modellen zo geavanceerd, dat je er prachtige vakantiefoto’s mee kunt maken. Je kunt de foto’s meteen in je cloud opslaan, zodat ze goed bewaard blijven.

Maar er is veel meer mogelijk. Denk aan alle informatie die je onderweg nodig hebt. Je checkt de reviews van je overnachtingsadres, je leest achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden die je bezoekt. Of je vindt leuke adresjes om te eten of te drinken bij je in de buurt. En tegenwoordig kun je er ook mee betalen in hotels en restaurants.

Het is dus zaak dat je je smartphone goed beschermt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en tijdens het fotograferen kan de smartphone ineens uit je handen vallen. Met als gevolg dat er een kras – of nog erger – het glas van je telefoon beschadigd raakt. We geven je 3 tips hoe je schade aan je mobiele telefoon kunt voorkomen.

1. Berg je telefoon goed op

De een draagt z’n telefoon in de broekzak, de ander in de binnenzak van z’n jas. Een derde houdt ‘m in z’n handen om snel foto’s te kunnen maken. Doe vooral wat je prettig vindt, maar zorg er wel voor dat je je telefoon goed opbergt. Als je jaszak niet diep genoeg is, dan heb je kans dat de telefoon eruit valt. Met alle gevolgen van dien. Ook is het niet aan te raden om de telefoon samen met sleutels of muntgeld in een broekzak te plaatsen. De kans bestaat dat er schade komt aan je telefoon met krassen. Denk dus even na waar je je smartphone opbergt.

2. Gebruik een screenprotector

De veiligste manier om een smartphone te beschermen is met een screenprotector. Hiermee voorkom je krassen op het scherm van je smartphone. Een screen protector kan uit een plastic laagje bestaan dat je op het scherm van je telefoon plakt. Maar wil je nog meer bescherming, dan kun je beter voor een Samsung S10 screen protector van Telefoonglaasje gaan.
Deze is gemaakt van extreem sterk gehard glas en vangt vangt de klappen beter op voor het scherm van je smartphone. Ze zijn Case Friendly, dat wil zeggen dat ze te gebruiken zijn met ieder hoesje. En belangrijk: het heeft geen invloed op het touchscreen. Zo ondersteunt de screenprotector de vingerafdruk functie.

3. Voorkom een oververhitte smartphone

Ga je een rondje op de Griekse Peloppenossos maken of een autorondreis langs de kusten van Sicilië? Zeker in de Zuid-Europese landen kan een smartphone oververhit raken door de hoge temperaturen. Het is dan ook beter om de telefoon niet in de volle zon te laten liggen. Vanaf 35 tot 40 graden is de kans op beschadiging groot. Nu hebben de nieuwste modellen wel de functie dat ze automatisch uitgeschakeld worden bij oververhitting, maar je kunt het beter voorkomen.

Voorkomen is dus beter dan genezen, is het motto. Bovenstaande tips zorgen ervoor dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten.