Hoeveel kost backpacken in Azië in totaal?

door Reis om de Wereld
155 views
Vietnam de hoofdstad Hanoi straatbeeld

Backpacken in Azië is een droom voor heel veel mensen, zowel jong als oud. De diversiteit van culturen, adembenemende landschappen en heerlijke gerechten maken het een populaire bestemming voor reizigers met een beperkt budget.

Vooral jongeren gaan vaak een halfjaar lang backpacken in Azië. Soms gaan ze met een vriend of vriendin, maar vaak gaan ze alleen. Ze overnachten voornamelijk in hostels waar ze veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden zullen maken. Misschien vind je tijdens je reis in Azië wel een nieuwe liefde of maak je een nieuwe vriend(in) voor het leven.

Het backpacken in Azië is in ieder geval niet saai. Wel moet je, voordat je een grote reis gaat maken, bedenken wat de kosten zullen zijn en wat je bereid bent om uit te geven. Maar hoeveel kost backpacken in Azië nu eigenlijk in totaal?

Budgetvriendelijk reizen in Azië

Een van de redenen waarom veel mensen gaan backpacken in Azië is omdat er de mogelijkheid is om op een budgetvriendelijke manier te reizen. De landen bieden talloze opties voor reizigers met verschillende budgetten. Zelfs bij een overnachting in een hostel heb je talloze opties voor kamers.

Er zijn iets duurdere privé kamers, of je kiest een gedeelde kamer voor een hele lage prijs. Toch zijn ook de privé kamers een stuk goedkoper dan een overnachting in een hotel. Als je de kosten laag wilt houden kan je dus het beste kiezen voor eenvoudige accommodaties zoals hostels, guesthouses of homestays. Deze opties zijn niet alleen betaalbaar, maar bieden ook kansen om andere reizigers te ontmoeten en tips uit wisselen.

Dagelijkse uitgaven en accommodaties

Je dagelijkse uitgaven tijdens het backpacken in Azië variëren sterk afhankelijk van de bestemming en je reisstijl. In landen zoals India, Nepal of Vietnam kun je comfortabel leven met een dagbudget van $20 tot $30, inclusief accommodatie, maaltijden en vervoer.

In duurdere landen zoals Japan of Zuid-Korea moet je rekenen op een hoger dagelijks budget van $50 tot $100 of meer. Ook de kosten voor accommodaties verschillen sterk per soort en land. Je kan kiezen voor een goedkope hostel of een luxe hotel. Hierdoor is Azië een interessant continent om te reizen voor alle verschillende soorten reizigers.

Kosten en besparingstips

Het is van belang om goed je reisbudget te beheren. Probeer daarom tijdens je reis goed te letten op alle kosten en probeer te besparen. Er zijn genoeg tips te vinden om te besparen op reis. Eet vooral lokaal zoals streetfood en lokale eetgelegenheden voor betaalbare en smakelijke maaltijden. Neem het openbaar vervoer in plaats van dure taxi’s.

Ga je shoppen op reis? Dan kan je op de lokale markten vaak goed onderhandelen over de prijs. Om meer te kunnen zien van de omgeving en cultuur is het aan te raden om je aan te sluiten bij groepsreizen of excursies zodat je de kosten met elkaar kan delen. De beste tip is om te gaan reizen in het laagseizoen. De accommodaties en activiteiten zijn dan namelijk veel goedkoper dan in het hoogseizoen.

Reisbudget plannen

Het plannen van je reisbudget is cruciaal om ervoor te zorgen dat je genoeg geld hebt voor je Aziatische avontuur. Begin met het bepalen van je totale reiskosten, inclusief vluchten, accommodaties, maaltijden, activiteiten en incidentele uitgaven. Voeg hieraan een buffer toe voor onverwachte kosten.

Zodra je een totaalbedrag hebt stel je een dagelijks budget in op basis van de verwachte duur van je reis. Zorg ervoor dat je altijd wat extra geld achter de hand hebt voor noodgevallen. Om al deze kosten te kunnen dekken is het belangrijk dat je ver van tevoren begint met sparen.

Lukt het niet om alles bij elkaar te sparen? Overweeg dan om een persoonlijke lening te nemen. Op die manier kan je gaan genieten van je reis zonder je zorgen te maken over het geld. Nadat de reis is afgelopen kan je de lening vanzelf weer terug betalen.

Geniet van het reizen in Azië

Backpacken in Azië kan een onvergetelijke ervaring zijn, zowel cultureel als financieel. Met een goed budget, bewuste uitgaven en slimme besparingstips kun je genieten van alle prachtige bestemmingen en unieke ervaringen die Azië te bieden heeft, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je financiën. Zo kan je optimaal genieten van een van de leukste avonturen van je leven.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer