Hoge bomen in Sequoia National Park

door Reis om de Wereld
368 views

De nationale parken in het westen van de Verenigde Staten zijn beroemd en allemaal even betoverend. Vanuit de stad San Francisco kun je ze makkelijk bezoeken. Eentje daarvan is het Sequoia National Park, waar de hoogste bomen ter wereld staan. Waaronder ook General Sherman.

San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Veel reizigers komen via deze bruisende stad met het vliegtuig naar de Verenigde staten. San Francisco is een hippe stad, met gezellige wijken, steile heuvels, de beroemde Golden Gate Bridge en het eiland Alcatraz, vroeger een beruchte gevangenis waar niemand uit kon ontsnappen omdat het door water was omsloten.

General Sherman Tree

In San Francisco kun je met een huurauto van CarDelMar in de USA naar Sequoia National Park rijden. Reken op een halve dag. Het is een prachtig park om te bezoeken, want hier groeien al honderden jaren de hoogste bomen ter wereld. Zoals de boom met de naam General Sherman Tree, een boom van 84 meter hoogte en met een leeftijd van 2200 jaar. Als je er vlak naast staat, voel je je nietig en kunt je nauwelijks beseffen dat deze boom al voor het begin van de jaartelling het levenslicht zag.

In dit dynamische park vind je wilde dieren, bloemen, grotten , bergen, keien en bomen. Vier van de tien hoogste bomen ter wereld vind je hier. Wandelen, bergbeklimmen; liefhebbers van het buitenleven kunnen er zich uitleven. In het park bevinden zich er meer dan honderd grotten. Crystal Cave is toegankelijk voor bezoekers. De grootste grot is echter Lilburn Cave, dat zich over meer dan 25 kilometer uitstrekt.

Amerikaanse zwarte beren

De eerste bewoners van Sequoia National Park ligt,waren de Monachee-Indianen. Ze leefden in het laagste gedeelte van het park. Er zijn nog rotstekeningen van deze oorspronkelijke bewoners te vinden.  Er zijn verschillende manieren om te overnachten in dit park. In hotels, maar er zijn daarnaast kampeerplaatsen. Pas wel op voor rondsnuffelende Amerikaanse zwarte beren, die ’s nachts om je tent heen lopen. Zorg ervoor dat je eetbare spullen in een afsluitbare bak zet. Naast beren zie je, als je geluk hebt, ook grijze vossen, rode lynxen of stinkdieren.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer