Hoofdstad Aruba kleurrijk en divers

De hoofdstad Aruba, Oranjestad, is een van trekpleisters van het ‘One Happy Island’. De stad, ook wel Playa genoemd, telt 36 duizend inwoners en is daarmee de grootste stad van het eiland.

Elk jaar komen er meer toeristen naar Arbua. Het eiland dat onder Nederlands beheer staat, heeft nog steeds een enorme aantrekkingskracht op mensen. Het eiland is bekend van de hagelwitte stranden en mooie zee, maar Aruba is veelzijdiger dan de meeste toeristen denken. Naast zon, zee en parelwitte stranden iser op Aruba genoeg te doen aan actie en avontuurlijke uitjes. Aruba heeft een bevolking van ruim honderdduizend inwoners en is met een oppervlak van 180 vierkante kilometer zo groot als het Texel, het Nederlandse waddeneiland. Het eiland maakt onderdeel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Het ligt vlakbij Venezuela en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen.  Kortom, op Aruba kun je op veel verschillende manieren genieten van een veelzijdige en ontspannen vakantie. Kijk voor meer informatie op Aruba.com.

Hoofdstad Aruba

Vaak begint de reis in de hoofdstad van het land, Oranjestad, tevens de grootste stad van Aruba. Hier vind je alle gemakken die je nodig hebt, zoals restaurants, hotels, en de grote supermarkten van het eiland. Voor boodschappen moet je dus wel naar de hoofdstad. Oranjestad heeft ook enkele winkelcentra, di zich vooral richten op de lokale bevolking en toeristen. Want Oranjestad wordt regelmatig aangedaan door cruiseschepen en dan wordt het stadje overstroomd door toeristen. De Caya G. F. Betico Croes is de grootste en bekendste winkelstraat, naar de in 1986 overleden politicus Betico Croes genoemd.

Caribbean.nl is de Caribbean Specialist, heeft veel kennis, ervaring en expertise over de Caribbean als gebied. Deze reisorganisatie al meer dan 50 jarig actief en deskundig, professioneel en heeft eenbetrouwbare reputatie, een groot netwerk van partners en een grote klantenkring.

Nationale park Arikok

Ook buiten de hoofdstad valt er van alles te beleven. Het ongerepte landschap kun je terugvinden in het nationale park Arikok, waar je kunt wandelen en fietsen. Het park bestaat vooral uit een woestijnachtig gebied met wilde dieren, veel oude grotten en indrukwekkende rotsformaties. Je kun hier ook een jeep huren, om de prachtige en afwisselende natuur van Aruba van dichtbij te zien.  
Langs de kustlijn zie je vast de fofoti-boom, het symbool van Aruba. Door de sterke, steeds aanhoudende wind vervormen deze bomen tot grillige figuren, vaak buigend naar zuidwestelijke richting. Aan de kust kun je heerlijk zwemmen en snorkelen.

 

Gerelateerde berichten

Waarom een elektrische step op vakantie een must have is

8 tips voor een autovakantie naar het Italiaanse Ligurië

Zo leg je herinneringen van je vakantie vast

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer