Hoogtepunten Bretagne in 2016

door Reis om de Wereld
405 views

In 2016 zijn er veel hoogtepunten in Bretagne te zien en te horen. Het muziekfestival Vieilles Charrues bestaat 25 jaar, de Champs Libres bestaat 10 jaar, de opening van het gerenoveerde museum van Pont-Avenhet en het maritieme festival Temps Fête viert z’n 30ste verjaardag. Genoeg te doen en te beleven dus!

Temps Fête bestaat 30 jaar

Op het 30-jarige festival Temps Fête zie je van 19 tot en met 24 juli meer dan 600 artiesten, 1000 schepen en 3000 zeemannen in de havenstadje Douarnenez. Op de kaden van de sfeervolle haven Port Rhu worden concerten georganiseerd en films geprojecteerd op het zeil van een boot. Op het water zie je een prachtig schouwspel tijdens de verschillende parades en races. Je kunt ook met de zeilsport kennismaken of mastklimmen. 
Meer info op:
www.tempsfete.com

Gebroeders Bouroullec

Gebroeders Bouroullec – © Richard Dumas

10-jarig bestaan Champs Libres

Een indrukwekkend en origineel gebouw is “Les Champs Libres” in Rennes. Het bestaat uit een museum, een wetenschappelijke ruimte, een grote bibliotheek van vijf verdiepingen en een restaurant met terras. De Champs Libres houdt verschillende evenementen voor de toeschouwers. Daarnaast viert dit culturele centrum vier maanden lang, van 25 maart tot 28 augustus, een expositie met de Bretonse designers en broers Bouroullec.
Meer info op: www.leschampslibres.fr

Musée Pont-Aven

Entree Musée Pont-Aven – © Atelier de l’Ile

Openingsfeest Museum Pont-Aven

De opening van het gerenoveerde museum van Pont-Aven staat ook als hoogtepunt in Bretagne genoteerd. Paul Gauguin was een van de bekendste bewoners van dit kunstdorpje, die met andere schilders de School van Pont-Aven vormde. Na een drie jaar durende verbouwing heeft dit museum, de eerste ter wereld dat gewijd is aan deze School, een grote verbouwing doorstaan. Zo is de oppervlakte verdubbeld. Daarnaast zijn de mooie expositieruimtes opnieuw ingericht. Je kunt met multimedia een verse blik werpen op de wereld van Gauguin en zijn kunstenaarsvrienden.
Meer info op: www.museepontaven.fr

hoogtepunten bretagne in 2016

Vieilles Charrues – © Denoual Coatleven

25e verjaardag Vieilles Charrues

Nog een hoogtepunt in Bretagne: Het muziekfestival dat tot de grootste in Frankrijk hoort, de “Vieilles Charrues”,. In 2016 wordt het voor de 25e keer gehouden. Er worden meer dan 200.000 bezoekers verwacht van 14 tot en met 17 juli en het sfeervolle dorpje Carhaix wordt veranderd in een enorm festivalterrein. Op de vier podia zijn optredens van Bretonse, Franse en internationale artiesten te zien.

Kijk voor meer informatie over Bretagne op: www.bretagne-vakantie.bzh

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer