Ik ga op reis en ik neem niet mee…?

door Reis om de Wereld
244 views

Je kent het vast wel. Je hebt net je auto bij Schiphol geparkeerd en tot je grote schrik besef je dat je iets heel belangrijks vergeten bent. Bijvoorbeeld je fototoestel. Het kan elke reiziger overkomen.

Er zijn altijd wel dingen die vergeten worden wanneer we op reis gaan. Maar ook tijdens je vakantie zelf kun je met ongemakkelijke situaties te maken krijgen. Om je een indicatie te geven, volgen hier alle bloopers op een rijtje. Wie weet kun je het dan de volgende keer proberen te voorkomen!

Zaken die vooraf worden vergeten

Er zijn een aantal zaken die voor het vertrek van een reis snel vergeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de automatische beantwoording van de werk e-mail. Wanneer er een verre reis geboekt wordt naar het buitenland, is niet iedereen altijd even paraat met betrekking tot de vaccinaties die geregeld moeten worden. Een bezoekje aan de website brengen van de GGD is daarom zeker aan te raden. Iets wat ook vaak vergeten wordt is het vooraf checken van de reisverzekering. Zeker wanneer je extreme sporten gaat beoefenen, is het verstandig je reisverzekering daarop aan te passen.

De kleine praktische, maar vergeetachtige dingetjes

De tandenborstel wordt misschien wel het meest vergeten. Deze wordt over het algemeen ook over het laatst gebruikt. Daarom is het ook niet heel gek dat je deze vergeet. Een oplader voor de telefoon is ook zoiets. Hoeveel mensen je daarin niet al zijn voorgegaan. Om dit te voorkomen kun je soms beter een extra oplader aanschaffen voor tijdens je vakantie. Zo weet je zeker dat je deze niet vergeet. Stap je ’s morgens vroeg in de auto? Dan ben je niet de eerste die de zonnebril vergeet. Het is nog donker en daardoor heb je er geen erg in om deze ook mee te nemen.

Paspoort, reispapieren en geld

Hoe gek het ook klinkt, vaak worden de meest belangrijke zaken ook vergeten. Wat dacht je van een portemonnee, paspoort of vliegticket? Het lijken de meest logische zaken om mee te nemen, maar toch wordt dit maar al te vaak vergeten door reizigers.
Ook tijdens je verblijf op je vakantiebestemming kun je met diverse vervelende zaken te maken krijgen. Je mist bijvoorbeeld je douchegel. Maar het kan ook erger. Het kan ook voorkomen dat je niet kunt betalen met je creditcard, bijvoorbeeld in landen zoals Cuba en Rusland. Er vaak alleen in grote winkels, warenhuizen en hotels betaald worden met de creditcard. Beter is om altijd wat contant geld bij je te hebben.

Veel vergeten items

Om je in het vervolg beter voor te kunnen bereiden op je reis of vakantie hebben we een lijst opgesteld met veel vergeten items. Deze lijst zorgt er in ieder geval voor dat je deze zaken niet over het hoofd ziet.
◦ Fototoestel;
◦ Vaccinaties en medicatie;
◦ Paspoort;
◦ Zonnebril;
◦ Portemonnee;
◦ Wereldstekker;
◦ Nagelknipper;
◦ Reisverzekering;
◦ Tandenborstel;
◦ Telefoonoplader.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer