Is een reisverzekering voor kinderen verplicht?

Afbeelding van 0fjd125gk87 via Pixabay

Ga je binnenkort met het hele gezin op vakantie? Dan is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop je verzekerd bent. Sommige mensen denken dat hun verzekeringen ook in het buitenland gelden, maar dit is lang niet altijd het geval. Sluit daarom altijd een reisverzekering af.

Als je samen met kinderen op vakantie gaat, vraag jij je mogelijk af of je voor hen ook een reisverzekering af moet sluiten. Benieuwd hoe de vork in de steel zit? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk of een reisverzekering verplicht is voor kinderen.

Uitleg over een reisverzekering

Laten we bij het begin beginnen en eerst antwoord geven op de vraag: ’wat is een reisverzekering?’. Kort gezegd is dit niets anders dan een verzekering waarmee je schade verzekert die je oploopt tijdens een vakantie of reis.

Je kunt je onder meer verzekeren voor verlies of diefstal van bagage en schade aan waardevolle spullen. Je kunt het bij de standaarddekking laten, maar het is ook mogelijk om jouw reisverzekering uit te breiden met aanvullende modules. Hoe uitgebreider jouw verzekering, des te beter je verzekerd bent.

Aparte reisverzekering voor kinderen is vaak niet nodig

Wanneer je als volwassene op vakantie gaat, doe je er goed aan een reisverzekering af te sluiten. Je kunt alleen jezelf verzekeren, maar ook een reisverzekering samen met je partner afsluiten. Bij veel verzekeraars kun je daarnaast voor een reisverzekering voor het hele gezin kiezen. Welke van de drie opties je ook kiest, het is vaak niet nodig om voor kinderen een aparte reisverzekering af te sluiten.

Een kind is bij de meeste verzekeraars namelijk standaard meeverzekerd op jouw polis. Er zijn overigens wel uitzonderingen en daarom is het raadzaam altijd uit te zoeken of je kind ook daadwerkelijk is meeverzekerd. Het is in ieder geval niet verplicht om een reisverzekering voor kinderen af te sluiten, maar het is wel handig om te doen als zij niet automatisch met jou of je partner zijn meeverzekerd.

Denk goed na over de samenstelling van je reisverzekering

Bij nagenoeg iedere verzekeraar kun je zelf jouw reisverzekering samenstellen. Zoals al eerder genoemd kun je alleen voor de standaarddekking kiezen, maar je kunt de verzekering ook uitbreiden met aanvullende modules. Hoe meer modules je kiest, des te hoger de premie uitvalt.

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, kan het soms erg handig zijn om voor een of meerdere aanvullende modules te kiezen. Wil je jouw reisverzekering uitbreiden? Kijk dan welke modules het beste aansluiten bij jouw situatie.

Naast de samenstelling van de verzekering moet je ook kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Een kortlopende verzekering dekt slechts één vakantie, reis, weekendje weg of dagje uit, terwijl je met de doorlopende variant het hele jaar door verzekerd bent. Ga je met jouw kind(eren) naar een pretpark en heb je hierbij een overnachting geboekt?

Dan valt dit binnen de dekking van een doorlopende reisverzekering. Als je regelmatig van dit soort uitstapjes maakt of meerdere malen per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering zeker het overwegen waard. Je betaalt hier weliswaar een hogere premie voor, maar je weet zeker dat je het hele jaar door goed verzekerd bent.

Gerelateerde berichten

Stedentrip Nijmegen en omstreken met de bus

7 Redenen om op vakantie te gaan naar Zwitserland

7 soorten vakanties die interessant zijn voor minderjarigen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer