Je volgende vakantiebestemming moeilijk te kiezen? Met deze tips niet meer

door Reis om de Wereld
554 views

Ben je toe aan vakantie en weet je niet waar je de volgende keer naartoe moet? De wereld is groot en dus zijn de mogelijkheden eindeloos.

Toch hebben de meeste mensen niet het budget noch de tijd om overal heen te gaan waar ze maar willen. Maar hoe kies je dan je nieuwste reisbestemming? Los van de eventuele corona maatregelen is het vaak al moeilijk genoeg om een volgende vakantiebestemming uit te kiezen.

Hopelijk hoeven we daar over een tijdje geen rekening meer mee te houden. Hoe kies je dan je vakantiebestemming? Wanneer je met meerdere mensen op vakantie gaat, bijvoorbeeld met je gezin of vriendengroep, is het nog lastiger omdat iedereen zo zijn eigen mening heeft.

De één wil alleen maar op het strand liggen, terwijl de andere het liefst de actief bezig is in de bergen of dorpjes in de omgeving wil bekijken.

Maak een wishlist

Verzin een aantal bestemmingen waar je echt graag nog naar toe wilt. Daarmee vallen er al een heleboel bestemmingen in één keer af. Je hebt vast niet alle landen van de wereld op je lijstje staan. Dit maakt het makkelijker om in de volgende stappen landen of steden van je lijstje te schrappen.

Doe dit niet alleen zelf, maar iedereen in je reisgezelschap mag daaraan meedoen. Kom je er aan het eind van de rit nog steeds niet uit? Kies dan blind, zo is het helemaal verrassend.

Kies je type vakantie

Mooie vakantiebestemmingen vind je overal ter wereld. Waar je uiteindelijk naar toegaat, hangt ook af van wat voor soort vakantie je graag wilt. Het lastige hierin is dat niet iedereen in je reisgezelschap meestal hetzelfde wilt. Iedereen moet uiteindelijk dus wat water bij de wijn doen. De meeste vakantiebestemming zijn wel geschikt om verschillende activiteiten te ondernemen, soms moet je dan echter wat beter plannen.

Is het echt lastig om iedereen tevreden te houden? Laat dan elk jaar iemand anders in je gezelschap een bestemming kiezen. Het ene jaar wandelen in de bergen omdat de ouders dat zo leuk vinden, het volgende jaar aan het strand omdat de kids dat willen. En uiteindelijk vermaakt iedereen zich, waar je volgende bestemming zich ook bevindt.

Bepaal je budget

Je budget bepaalt voor een groot deel wat de bestemming van je vakantie gaat worden. Een trip met het hele gezin naar Australië kost je behoorlijk wat meer dan twee weken op de camping staan in Frankrijk. Bepaal dus vooraf hoeveel geld je kan en wilt uitgeven aan deze vakantie en misschien nog wel belangrijker, houd je daar ook aan!

Het is makkelijk om je grenzen wat betreft elke keer te verleggen, maar je wilt ook nog geld overhouden voor andere dingen in je leven én bovendien nog budget hebben om op vakantie leuke dingen te kunnen doen. Wanneer je door die leuke straatjes van een schattig Italiaans dorpje loopt, wil je wel een ijsje kunnen kopen of ‘s avonds heerlijk uit eten gaan.

Hoe ver wil je weg?

Hoe lang je onderweg wilt zijn hangt meestal ook af van hoelang je vakantie hebt. Ben je één of twee weken vrij? Dan wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan reizen en een eventuele jetlag. Dat is zonde van je kostbare tijd die je lekker aan het zwembad kunt doorbrengen. Heb je langer de tijd dan kan een bestemming ver weg de moeite waard zijn. Dit neem je allemaal mee in je uiteindelijke beslissing. Ook hiermee kun je weer een aantal plekken van je lijstje schrappen.

Hiermee samen hangt natuurlijk ook de manier waarop je gaat reizen. Kies je voor de auto, de trein of het vliegtuig? Sommige bestemmingen zijn nou eenmaal niet met de auto te bereiken. Afhankelijk van het vervoerstype en de tijd die je hebt ben je alweer een stuk dichterbij je bestemming! Nu kun je de knoop gaan doorhakken. Misschien heb je nog één mogelijkheid over en is het makkelijk kiezen. Zo niet, dan kun je volgend jaar gelukkig ook weer op vakantie!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer