Jordanië, bestemming voor de avonturier

door Reis om de Wereld
529 views

Jordanië staat bekend om Petra, de Wadi Rum woestijn, Aqaba en haar rijke culturele en Bijbelse geschiedenis. Maar wist je dat Jordanië ook voor de avonturier een uitstekende bestemming is? De ongereptheid van het landschap en de indrukwekkende historische plekken maken Jordanië ideaal voor een actieve vakantie! Maak bijvoorbeeld een prachtige meerdaagse hike van Dana naar Petra, ervaar de Wadi Rum woestijn vanuit een luchtballon of privévliegtuigje, ontdek het overweldigende Mujib Biosphere Reserve, neem een duik in de zee of jump vanuit een vliegtuig in Aqaba. 

Hiking trail van Dana naar Petra

Volgens National Geographic vind je één van ’s werelds beste hikes in Jordanië. Deze prachtige zevendaagse tocht van Dana Reserve naar Petra wordt ook wel de Inca Trail van het Midden-Oosten genoemd. De wandeltocht loopt door kloven en valleien, bedoeïenendorpjes en de Wadi Rum woestijn, om uiteindelijk te eindigen in dé nationale schat van Jordanië: Petra. Slapen doe je vaak in tentjes, waardoor je helemaal één wordt met de natuur. Een ervaring om nooit te vergeten.

Wadi Rum woestijn vanuit de lucht

De Wadi Rum woestijn is met imposante torenhoge rotsformaties en helderrood zand adembenemend. En wat is nu gaver dan dit van bovenaf te bekijken? Zweef geruisloos over de 7 Pijlers van Wijsheid en de natuurlijke duinen van de woestijn op bijna 2000 meter hoogte. Stap ’s ochtends vroeg in een luchtballon voor deze unieke ervaring of maak in het weekend een tocht in een microlight vliegtuigje.

Mujib Biosphere Reserve

Vlakbij de oostkust van de Dode Zee ligt het enorme Mujib Biosphere Reserve. Dit natuurreservaat ligt in de diepe Wadi Mujib kloof die in de Dode Zee eindigt. Er zijn meer dan 420 soorten platen, 102 soorten vogels en vele soorten roofdieren. Zo vind je er vossen, hyena’s, jakhalzen, wilde katten en wolven. Maak een te gekke kanotocht of trek je wandelschoenen aan voor een sportieve hike. De meeste wandeltochten door de prachtige kloof beginnen bij de Dode Zee. Bij sommige wandelingen baan je je een weg door het water, een droge set kleren is dus aan te raden!

jordanie avonturiers

Duiken in Aqaba

Actieve vakantiegangers moeten ook zeker een bezoek brengen aan de enige badplaats van Jordanië, namelijk Aqaba. Aqaba ligt aan de Rode Zee en staat ook wel bekend als één van de mooiste duik- en snorkelspots ter wereld. In het kristalheldere water van de Rode Zee vind je een fantastische onderwaterwereld met felgekleurde koralen en duizenden vissoorten. Zelfs de walvishaai brengt wel eens een bezoekje aan deze voedselrijke wateren. Andere bezoekers zijn schildpadden, dolfijnen en zeekoeien. In Aqaba is er nog geen sprake van massatoerisme, waardoor je als duiker verzekerd bent van een prachtig schouwspel in de bruisende onderwaterwereld. Liever boven water blijven? Neem dan een duik uit een vliegtuig boven de woestijn in Aqaba.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer