Kamperen aan het Gardameer

door Reis om de Wereld
481 views

Het Gardameer in Italië is het grootste en schoonste meer van het land. Het meer heeft een omtrek van 160 kilometer en is omringd door prachtige bergen en stranden.

De vele schilderachtige plaatsjes aan het Gardameer maken het tot een aantrekkelijk vakantieoord voor jong en oud. Het is een ideale omgeving om te kamperen voor Nederlanders. Voor een onvergetelijke vakantie-ervaring boek je daarom een camping aan het Gardameer

De diversiteit van het Gardameer

In het Gardameer liggen 7 eilandjes, waarvan Isola di Garda het grootste eilandje is. Het meer zelf bestaat uit prachtig blauw water. Langs de oevers zijn veel cipressen en citroenbomen te vinden. Oleanders en indrukwekkende rotsmassieven mogen echter ook niet vergeten worden. Het noordelijke gedeelte van het Gardameer is uitstekend geschikt om te zeilen en te surven. Dit gedeelte van het meer ligt namelijk geklemd tussen steile bergen, waardoor er veel wind ontstaat.

Naast een schitterende natuur, zijn er ook diverse attracties te vinden aan het Gardameer. Het bekendste pretpark is Gardaland. Het is het grootste prekpark van Italië en het is voorzien van diverse achtbanen en wildwaterbanen. Het pretpark ligt in Castulnuovo del Garda. Kinderen zullen zich er uitstekend kunnen vermaken. Wanneer je altijd al graag hebt willen kitesurfen, dan kan dit uitstekend bij één van de verschillende kitesurf scholen.

Rondslenteren in schilderachtige dorpjes

Wekelijks worden er diverse markten georganiseerd aan het Gardameer. Goedkope kleding is er te vinden op de weekmarkten. Wanneer je liever wat meer exclusieve kleding zoekt, dan kun je daarvoor prima terecht bij de diverse boetiekjes aan het meer. Er zijn talloze schilderachtige stadjes te vinden aan het Gardameer waar je naar hartenlust kunt rondslenteren. Je zult er absoluut de tijd van je leven hebben.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer