Kerst en oud en nieuw vieren in Tsjechië

In Tsjechië wordt de feestperiode van kerst en oud en nieuw groots gevierd. Vooral in de steden Praag, Brno en Česky Krumlov is elke dag gevuld. De steden zijn dan bedekt met een laagje sneeuw en veranderen in een sprookjesachtig decor.

Je kunt struinen langs de vele markten, schaatsen in het hart van de stad of een kerstconcert bijwonen. ’s Avonds dineer je traditioneel Tsjechisch of internationaal en luid je het nieuwe jaar in op een feest in een club, hotel en zelfs op een boot.

Sprookjesachtige kerstmarkten

Kerstinkopen doen is nergens leuker dan op een Tsjechische markt. Hier proef je lokale delicatessen als peperkoek (pernik), glühwein (svarene vino) of hete punch (punč). Er zijn twee grote kerstmarkten in Praag: op het Wenceslav Plein en het Oude Stadsplein, beiden zijn van 1 december tot 1 januari geopend. Ook in de pittoreske straten van Česky Krumlov is er vanaf 30 november tot 6 januari een gezellige kerstmarkt. In Brno vind je op het hoofdplein vanaf 6 tot 12 december een kerstmarkt met unieke producten variërend van meubels tot schoenen en van instrumenten tot traditionele handwerken.

Schaatsen in hartje Praag en kerstconcerten

Na een dag shoppen op de kerstmarkt in Praag kun je tot laat in de avond schaatsen naast het Estates Theater. De live muziek en gezelligheid zorgen voor een magische kerstsfeer. Voor muziekliefhebbers zijn er in Praag ook diverse concerten zoals romantische klassiek & jazz kerstconcerten.

Oud & nieuw in Tsjechië

Haal alles uit de laatste dag van 2013 door oud en nieuw in een Tsjechische stad te vieren. Sprookjesachtige architectuur, spectaculair vuurwerk en sneeuw gecombineerd met een bruisend uitgaansleven zorgen voor een onvergetelijke avond. Naast feestjes in clubs en cafés, worden er ook feesten georganiseerd in hotels en zelfs op boten.

Tsjechisch kerstdiner

Tsjechische menu’s staan bol met wildgerechten. Eend, konijn en ree worden op klassieke wijze bereid. Daar naast is ook karper geliefd. Gecombineerd met aardappelpuree en een sinaasappeljus of met gebakken appeltjes en een kastanjeschuim. Ook op oudejaarsavond hebben veel restaurants een speciaal menu.

Gerelateerde berichten

Verrijk je leven met een boot

Verover het water in stijl met een speedboot van Sanden Watersport

Oeganda; rondreizen in de Parel van Afrika

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer