Kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering 

Dit jaar gingen we in het voorjaar een week naar Malaga, kampeerden we in de zomer drie weken in Italië en gingen we in het najaar nog een stedentrip maken naar Barcelona. Wat is dan wijsheid; kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Als je een reisverzekering afsluit, kan je kiezen uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering loopt automatisch af voor de periode die je hebt aangegeven. Dit wordt een tijdelijke of aflopende reisverzekering genoemd.

Een doorlopende reisverzekering heeft een looptijd van minstens een jaar en wordt wel een langlopende reisverzekering genoemd.

Goedkope vliegtickets

Voorheen koos ik bijna altijd voor een kortlopende reisverzekering. Maar ik reis steeds vaker omdat bijvoorbeeld het reizen en met name de vliegtickets tegenwoordig steeds goedkoper worden. Je kunt voor een prikkie naar Dublin, Nice of Rome vliegen. En dat maakt het aantrekkelijk om daar een lang weekeinde te vertoeven.

Ook de weekeindjes weg worden steeds voordeliger. De reisorganisaties kopen groot in en kunnen daardoor flinke kortingen bedingen.

Dat blijkt ook uit de cijfers. Nederlanders maken steeds meer reizen en in begin 2017 waren er twintig procent meer boekingen dan het jaar daarvoor.

Waar moet je voor kiezen? We geven een overzicht van de voordelen van beide opties:

Voordelen Kortlopend:

  • je betaalt alleen voor de dagen die je op vakantie bent;
  • de verzekering loopt automatisch af;
  • je kunt de verzekering van één vakantie op maat samenstellen.

Voordelen Doorlopend:

  • Je betaalt een keer en regelt eenmalig de afsluitpremie;
  • Altijd goed verzekerd op vakantie, ook wanneer je op het laatste moment besluit om te vertrekken;
  • Het is een stuk goedkoper als je vaker per jaar op vakantie gaat.

Goede keuze

Omgerekend is het omslagpunt voor een doorlopende reisverzekering vaak al vanaf ongeveer twee weken, maar dit is afhankelijk van de soort reisverzekering en opties. Een week naar Malaga, twee weken Italië en een driedaagse stedentrip Barcelona zijn opgeteld 24 dagen. En dus heb ik dit jaar met de doorlopende reisverzekering een goede keuze gemaakt.

Maar er zijn genoeg mensen die deze luxe niet hebben en slechts één week per jaar op vakantie gaan. En dan is de kortlopende reisverzekering de beste optie.

Wil je meer weten. Lees dan alle voordelen per verzekeringsvorm.

Gerelateerde berichten

Verrijk je leven met een boot

Verover het water in stijl met een speedboot van Sanden Watersport

Oeganda; rondreizen in de Parel van Afrika

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer