Kuala Lumpur bij werelds beste winkelsteden

door Reis om de Wereld
317 views

De Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is door CNN Travel verkozen als vierde beste stad ter wereld om te winkelen, na New York, Tokio en Londen. Volgens CNN Travel, dat de lijst met behulp van experts samenstelde, scoort Kuala Lumpur hoog dankzij een winnende combinatie van hoogwaardige winkels, betaalbare prijzen en betrouwbare uitverkoop.

De steden werden beoordeeld op vier aspecten: er komen (openbaar vervoer, taxi’s, etc), waarde (koopje, gemiddelde prijzen), variëteit (aanbod, verschillende merken, categorieën) en belevenis (etalages, vriendelijkheid personeel, eetgelegenheden). Kuala Lumpur scoorde vooral heel hoog op het aspect ‘waarde’, een perfecte 10. In totaal kreeg Kuala Lumpur dertig punten, waarmee het gerenommeerde winkelsteden als Parijs, Hongkong en Dubai achter zich liet.

Kuala Lumpur

De Maleisische hoofdstad heeft shoppers veel te bieden. Zo zijn hier drie van de tien grootste shopping malls ter wereld te vinden. De grootste hiervan is 1 Utama, met ruim 650 winkels verdeeld over zes verdiepingen, een waar tropisch regenwoud en de Secret Garden, de grootste daktuin van Zuidoost-Azië. De variëteit in het aanbod is groot, van bekende (internationale) merken als het Maleisische Jimmy Choo tot onbekende boetiekjes.

De uitverkoop in Kuala Lumpur vindt meerdere keren per jaar plaats en trekt met haar uitstekende deals winkelend publiek van over de hele wereld. Vooral de 1Malaysia Year-End Sale, dit jaar van 10 november tot en met 31 december, kan op veel koopjesjagers rekenen.

De Maleisische Minister van Toerisme, Datuk Seri Dr Ng Yen Yen, over de hoge klassering van Kuala Lumpur als winkelstad: “We zijn op het punt aangekomen dat we ons kunnen meten aan grote steden en we gaan door met de lat hoger te leggen. Onze volgende stap is een upgrade van de infrastructuur en vervoersdiensten om nog meer high-end toeristen aan te trekken. Daarnaast willen we ook kijken naar de productie van meer Maleisische theaterevenementen vergelijkbaar met die in New York en Londen om de complete belevenis van toeristen te verbeteren.”

Globe shopper

Eerder deze maand eindigde Kuala Lumpur al als de op één na beste winkelbestemming in Zuidoost-Azië en Australazië in de Globe Shopper Index, een onderzoek door de Economist Intelligence Unit uit Zwitserland.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer