Laat je betoveren in Granada

door Reis om de Wereld
645 views

Verscholen achter het enorme gebergte Sierra Nevada ligt Granada, een pareltje in de bruisende Spaanse regio Andalusië. Het is een ontzettend gezellige stad waar een lekkere ontspannen sfeer hangt. Je kunt er heerlijk op je gemakje door de smalle kronkelende straatjes wandelen of gezellig een drankje doen op een terrasje op een van de vele pleintjes.

Kijk je ogen uit

In Granada zijn veel mooie bezienswaardigheden, de belangrijkste is toch wel het Alhambra. Dit is een enorm paleizencomplex dat in de elfde eeuw gebouwd werd door de Moren. Voor de meeste mensen is dit het hoogtepunt tijdens hun bezoek aan Granada, en volgens sommige heeft het zelfs iets magisch. Het Alhambra staat daarom ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Toch wel echt in Spanje

De Moorse invloeden zijn in Granada op nog veel meer plekken terug te herkennen, daarom vraag je jezelf soms af of je wel écht in Spanje bent! Er zijn bijvoorbeeld een heleboel gezellige theehuisjes waar je heerlijk weg kunt zakken in de kussens terwijl je van een kopje thee, een cocktail of wat shisha geniet. Ook zijn er een aantal Arabische badhuizen, het is heerlijk om hier te ontspannen na een drukke dag in de stad. En zelfs wanneer je op zoek gaat naar leuke souvenirs ontkom je niet aan alle vrolijk gekleurde Arabische printjes op kleding, sjaals en tassen.

Goedemorgen!

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een fijne accommodatie in Granada. Je kunt natuurlijk er voor kiezen om ergens hartje centrum te verblijven. Het is echter ook een goede optie om in de oude Arabische wijk Albaicin te verblijven. Het ligt misschien iets buiten het centrum, maar de kans is wel groot dat je hier wakker wordt met een prachtig uitzicht over het Alhambra. Dat is nog eens fijn wakker worden!

Niet te missen

Als je naar Granada gaat is het handig om te weten welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen! Daarom hier een top 5:

  1. Het Alhambra. Het Moorse paleizencomplex staat natuurlijk op nummer 1! Het complex bestaat uit vele forten, tuinen, paleizen en binnenplaatjes die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Granada!
  2. De kathedraal. Deze verdient zeker een hoge plek in de top 5, het is een van de eerste gebouwen van Spanje dat in Renaissance stijl gebouwd is. Ook al was het een van de eerste; dit indrukwekkende gebouw is zeker goed gelukt!
  3. Het Albaicin. Dit is de oudste Arabische wijk van Granada, met witgekalkte muren en smalle kronkelende straatjes is het heerlijk om hier een middagje rond the struinen!
  4. Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción, beter bekent als ‘La Cartuja’. Dit klooster is niet heel bekend onder toeristen. Het is ooit beschreven als het meest imponerende en mooist versierde klooster in Spanje.
  5. Los jardines el Carmen de los Mártires. De tuin bevindt zich vlakbij het Alhambra en het is zeer aangenaam om hier rustig rond te wandelen als je wilt ontsnappen aan het toeristische Alhambra.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie en handige tips op Grandioos Granada!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer