Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Kijk op FOX.nl

Azië is het met afstand het grootste werelddeel van allemaal, met een oppervlakte van 43.810.000 vierkante kilometer. Nog een paar records: Het heeft rond de vier miljard inwoners en dat is meer dan zestig procent van de totale wereldbevolking. De landen in Azië zijn heel verschillend van elkaar. Zo is Rusland dun bevolkt en uitgestrekt, maar is Macau met 18.000 inwoners per vierkante kilometer een van de dichtstbevolkte landen ter wereld.

Landen in Azië

Er zijn 51 landen in Azië, waar je soms wat makkelijker, soms wat moeilijker naartoe kunt reizen. Zo laat het staatje Bhutan elk jaar maar een beperkt aantal toeristen toe. Thailand is een van de meest bezochte landen en dat komt ook omdat de faciliteiten voor reizigers hoogstaand zijn. Sowieso is Zuidoost-Azië de regio die het meest wordt bezocht.
Aziatische steden zijn ook populair. Neem Bangkok, met de 24-uurs economie met prachtige tempels en een bruisend nachtleven. Tokio os de grootste stad ter wereld, Peking, hoofdstad van China, biedt het immense Tiananmenplein en de Verboden Stad als belangrijkste trekpleister. Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten is ook een populaire bestemming, terwijl Hongkong een drukke metropool is die een perfecte mix biedt van Chinese en Britse cultuur. De steden en landen in Azië zijn een perfecte plek om de wereld te verkennen. Meer lees je op Wikipedia Azië.

Kijk op FOX.nl

Kijk op FOX.nl