Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Shoestring - Safari

Shoestring - Madagascar

SNP Natuurreizen Zuid-Afrika

Kaart van Afrika

De wieg van de mensheid, zo wordt Afrika ook wel genoemd. De eerste sporen van mensen zijn in dit continent gevonden. Er zijn 54 onafhankelijke landen in Afrika en het is qua oppervlakte met 30.224.050 vierkante kilometer het op één na grootste continent, want Azië is nog groter. In alle landen van Afrika wonen in totaal ruim 1 miljard mensen; dat is een zevende van de wereldbevolking.

Afrika is diverser dan je denkt. Natuurlijk neemt de Sahara een flink deel van het continent in beslag, maar Afrika is meer dan woestijn alleen. Ten zuiden van de Sahara liggen in enkele landen in Afrika ondoordringbare regenwouden. In het zuiden en het oosten zie je uitgestrekte savannes en het telt ook vele grote meren, zoals het Victoria meer. De Kilimanjaro in Tanzania is de hoogste berg met 5895 meter. De Nijl is met 6650 kilometer lengte de langste rivier ter wereld en loopt van Burundi tot Egypte.

Veel arme landen in Afrika

Afrika is nog steeds het armste continent van de wereld met een hoge kindersterfte en vaak hongersnoden. Toch valt er ook veel te genieten en te zien in veel landen in Afrika. Een schat aan cultuur en natuur komt je tegemoet met eeuwenoude steden en schattige authentieke dorpjes. Veel bevolkingsgroepen leven hier nog op traditionele wijze, zoals de Bamileke koninkrijken in Kameroen, de Dogon in Mali, de Ashanti in Ghana en de Tamberma in Togo. Beroemd is ook een bezoek aan de gorilla’s in Congo, of je kunt een kamelenkaravaan in Algerije maken. In de zuidelijke landen in Afrika kun je enorme kuddes wild tijdens een safari aanschouwen. En natuurlijk is Kaapstad een bezoek waard met veel cultuur en lekkere Kaapse wijn. Meer lees je op Wikipedia Afrika.