Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Landen in Europa

Europa is misschien wel het meest diverse continent van de wereld. Het heeft zoveel te bieden en je kunt er zoveel doen, dat het voor buitenlanders niet makkelijk kiezen is. Een bezoek aan de Eiffeltoren in Parijs of een strandvakantie aan de Spaanse Costa? De keuze is enorm.

Europa was vroeger het begin van de grootste beschavingen, zoals de Griekse en Romeinse volkeren. Zij hebben een rijke nalatenschap achtergelaten met een indrukwekkend cultureel erfgoed. Zo zijn er alleen al meer dan vierhonderd plaatsen te zien die op de UNESCO-Werelderfgoed lijst staan. Deze invloeden op de rest van de wereld was groot, want zo wordt in het grootste deel van de wereld een van origine Europese taal gesproken, zoals Frans of Engels, maar ook Nederlands.

Landen in Europa

Met een oppervlakte van ruim tien miljoen vierkante kilometer is Europa het op één na kleinste continent (na Australië), maar het is dichtbevolkt met rond de 750 miljoen inwoners. Er zijn 53 landen in Europa, waarvan er 28 lid zijn van de Europese Unie. Er zijn nog andere landen in Europa willen toetreden tot de Europese Unie. Het grote voordeel van deze Unie is dat reizigers vrij kunnen reizen in de verschillende landen zonder dat zij steeds hoeven te worden gecontroleerd.

Je kunt per auto, vliegtuig of trein overal in Europa komen. Schiphol lijkt de meest voor de hand liggende luchthaven om vanaf te reizen, maar op de wat kleinere, omliggende vliegvelden als Weeze en Charleroi kun je ook bijna elke Europese stad bereiken. Vaak is het een stuk goedkoper en ook aangenamer om op zo’n kleinere luchthaven te vertrekken. En parkeren is er ook voordelig, kijk maar eens op ParkCare.

Europa is vooral bekend van de prachtig oude steden, waar je dwars door de geschiedenis heenloopt. De miljoenen toeristen worden goed opgevangen, want vrijwel alle landen in Europa hebben een goede infrastructuur met wegen, hotels, restaurants en attracties om de toeristen het naar de zin te maken. Meer over alle landen in Europa lees je in Travelwiki Europa.

 

SNP Fietsvakanties Frankrijk