Las Vegas breekt bezoekersrecord elk jaar

door Reis om de Wereld
396 views

Las Vegas breekt bezoekersrecord: het heeft voor de derde keer op rij meer bezoekers gehad in vergelijking met het voorgaande jaar.

“Las Vegas blijft een groeiende belangstelling in de bestemming zien, en we zijn blij dat we wederom bekend kunnen maken dat we een recordaantal bezoekers hebben mogen ontvangen”, zegt Rossi Ralenkotter, van het bureau voor toerisme van Las Vegas.

Las Vegas breekt bezoekersrecord

In 2016 had de entertainment hoofdstad van de wereld 42,9 miljoen bezoekers ontvangen. Dat was een jaar ervoor nog 42,3 miljoen bezoekers, ook al een record. “We kijken er naar uit om meer bezoekers naar Las Vegas te blijven trekken en dit jaar wederom een record te breken”, vertelt Ralenkotter.

Ook veel Nederlanders maken jaarlijks een korte of langere trip naar de gokhoofdstad van de wereld. Met de creditcard op zak, kun je bijna alles kopen wat je maar wilt. Wat maakt deze stad zo bijzonder?

las vegas breekt bezoekersrecord

We geven de top 3 van bezienswaardigheden die je bezocht moet hebben:

1. The Strip
Aan de ‘The Strip’liggen veel dure hotels en bekende casino’s, waaronder The Bellagio, MGM Grand, The Venetian, New York-New York en Wynn Las Vegas. Druk, levendig en gezellig en the place to be!

2. Chapel’s
Veel bezoekers trouwen in een ‘Chapel’, die je vind je aan de Las Vegas Boulevard. Met de hulp van een “Elvis” kun je in de echt worden verbonden, tegen een schappelijk prijsje. Het zijn kant-en-klare trouwpakketten, met uitbreidingen zoals een dvd opname of rijden in een roze Cadillac.

3. The Stratosphere Observation Deck
Bezoek vooral de 350 meter hoge toren bij hotel ‘The Stratosphere’. Helemaal bovenin kun je eten in een restaurant en door het roterende platform heb je een bijzonder uitzicht over de stad Las Vegas en The Strip.

Nieuw record

Jaarlijks levert de toerismebranche in Zuid-Nevada en Las Vegas 52 miljard dollar op. Las Vegas verwacht in 2017 opnieuw een record te breken met meer dan 43 miljoen bezoekers.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer