Luxe winkelen in Rome

Miljoenen toeristen gaan jaarlijks naar Rome voor het bezichtigen van magnifieke bezienswaardigheden en het proeven van de historie van deze stad. Als stad van de eeuwigheid, heeft Rome zijn bezoekers veel te bieden. Het is dan ook niet voor niets één van de meest bezochte top steden van de wereld.

Rome heeft dan ook veel te bieden, van heerlijke typische Romeinse en Italiaanse gerechten, tot adembenemende bezienswaardigheden, tot design winkels. Als verblijf is er genoeg keuze uit betaalbare appartementen tot hotels die van alle Luxe voorzien zijn.

Voor wie van plan is om in Rome te gaan winkelen, mag de onderstaande plaatsen zeker niet vergeten.

Via Vittorio Veneto

Via Veneto biedt een ontspannen sfeer. Hier kun je verschillende luxe hotels en geraffineerde cafés vinden. Daarnaast is de straat goed gevuld met verschillende design winkels die handschoenen, schoenen volgens de laatste mode en goederen van leer verkopen.

Via Borgognona

Je kunt Via Borgognona op loopafstand van Piaza di Spagna vinden. Deze straat staat bekend om zijn chique designer boetiekjes welke aangekleed zijn met neoklassieke en barokke zuilengalerijen.

Via del Corso

Deze lange straat loopt van Piazza del Popolo naar Piazza Venezia. Via del Corso hoort zeker bij de top drie van favoriete winkelstraten. Dit geldt niet alleen voor toeristen, maar ook voor de Romeinen zelf. Vooral bij het jonge winkelpubliek is deze straat erg geliefd. Eén van de bekendste winkels van Via del Corso is Swarovski. Een andere bekende winkel keten in deze straat is Ferrari Flagship. Daarnaast zijn er verschillende kledingwinkels en meubelwinkels.

Via Frattina

Deze Populaire winkelstraat begint bij Piazza di Spagna. Een deel van de straat is, net zoals bij Via del Corso, alleen op voor voetgangers. Deze straat is vooral populair omdat hij goed gevuld is met gezellige boetieks.

Via Cola di Rienzi

Via Cola di Rienzi is een straat die je bij het Vaticaan kunt vinden. Breng je een bezoek aan de Sint Pieters basiliek, Vaticaanse musea of de Engelenburcht en wil je nog even winkelen, dan is deze straat een echte aanrader. Via Cola di Rienzi loopt langs Piazza Risorgimento naar de oever van de Tiber. Als je langs deze straat wandelt zul je er verschillende kleding winkels, juweliers en schoenenwinkels vinden.

Via Condotti

Via Condotti word de chicste straat van Rome genoemd. Het is daarnaast ook één van de meest gewaardeerde straten. Via Condotti staat bekend om winkels zoals Louis Vuitton, Fendi Valentino, Hermès, Campanile, Prada, Ferragamo, Armani, Dolce e Gabbana, Gucci, Versace, Cartier, Bulgari, en Chanel. Daarnaast kun je er ook het bekende café ‘Caffe Greco’ vinden. Ook al is Via Condotti een straat gevuld met luxe, veel mensen bezoeken deze straat vooral voor het rondkijken en om de sfeer van luxe te proeven.

Zoals je wel kunt lezen is Rome niet alleen een stad die bezocht moet worden voor zijn restaurants, cultuur, historie, bezienswaardigheden en musea. Het is een stad waar je ook goed terecht kunt om te winkelen. Rome is gevuld met straten met gezellige en luxueuze winkels waar niet alleen winkelliefhebbers terecht kunnen, maar zeker ook voor wie gewoon de stad wil verkennen een aanrader is om door één van deze straten te lopen.

Gerelateerde berichten

Verrijk je leven met een boot

Verover het water in stijl met een speedboot van Sanden Watersport

Oeganda; rondreizen in de Parel van Afrika

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer