Maak je vakantie zo veilig mogelijk

door Reis om de Wereld
449 views

In deze tijd van het coronavirus is het onzeker wanneer en hoe we weer op vakantie kunnen. Wat de toekomst ons ook brengt, we helpen je graag om je volgende vakantie zo veilig mogelijk door te brengen. In dit artikel geven we je enkele tips.

Check het reisadvies

De Nederlandse overheid houdt reisadviezen bij voor alle landen over de hele wereld. Als het niet gegarandeerd veilig is om naar een bepaald land of gebied te gaan, dan zie je dat hier en kun je er rekening mee houden. De reisadviezen zijn opgedeeld in verschillende kleurcodes.

Groen betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn. Bij geel zijn er wel bepaalde risico’s waar je op moet letten. Oranje betekent dat je alleen noodzakelijke reizen naar dit land of gebied mag maken, dus geen vakantiereis. Rood houdt in dat er geen enkele soort reis mogelijk is naar dit land of gebied. Dit advies is bedoeld om je te behoeden voor levensgevaarlijke situaties, dus neem het alsjeblieft serieus.

Veilig betalen doe je met een creditcard

De beste tip die we je kunnen geven om veilig op vakantie te gaan is: neem je creditcard mee in plaats van diefstalgevoelig briefgeld. Wat voor soort reis je ook maakt, met een creditcard kun je vrijwel overal terecht. Op een uiterst veilige manier ook nog.

De aankopen die je doet met een creditcard zijn namelijk vrijwel allemaal automatisch verzekerd. Je krijgt na aankoop gratis een verzekering van 180 dagen tegen diefstal, verlies of beschadiging. Voor sommige creditcards is dat maar liefst 365 dagen. Overigens geldt dit niet alleen voor je aankopen op vakantie, maar ook voor aankopen die je thuis in een winkel of online doet.

Heb je toch contant geld nodig op vakantie? Dan kun je cash opnemen met je creditcard, dus je hebt je pinpas niet eens nodig daarvoor. Mocht je creditcard gestolen worden of er wordt fraude mee gepleegd, dan neemt de creditcardmaatschappij meestal snel contact met je op als zij verdachte transacties signaleren. Ook op dat gebied is een creditcard dus zeer veilig.

Denk aan je gezondheid

Ook belangrijk: zoek vooraf uit of je bepaalde inentingen nodig hebt voor je naar je bestemming afreist. Soms is dat verplicht, maar niet altijd. Vaak is het echter wel verstandig om sowieso voor vaccinatie te kiezen om te voorkomen dat je met nare gezondheidsklachten komt te zitten.

Denk ook bijvoorbeeld aan malariapillen als je een wereldreis maakt in een gebied waar de beruchte muggen deze ziekte kunnen overbrengen. Het is ook slim om in de avonduren kleding met lange mouwen en een lange broek te dragen. Zorg dat je een klamboe hebt om onder te slapen in deze gebieden.

Stay safe en veel plezier op je volgende vakantie!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer