Machu Picchu informatie: groot onderhoud

door Reis om de Wereld
331 views

Er vindt vanaf april 2016 flink onderhoud plaats aan de bekende Incastad Machu Picchu en daarnaast ook de aansluitende berg Huayna Picchu. Trappen, plafonds en wanden worden aangepakt. Tijdens het onderhoud zijn de citadel en ruïnes open zijn voor bezoekers.

Machu Picchu informatie

peru machu picchuMachu Picchu is al sinds 1983 op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO en is behoort al een tijd tot de zeven nieuwe wereldwonderen. De adembenemende ruïnes zijn een van de meest bijzondere plekken ter wereld en Cusco is meerdere malen benoemd door National Geographic tot reisbestemming van 2015. Tussen de maanden januari en juni van 2015 bezochten liefst 1.338.889 toeristen de stad Cusco.

Vijftiende eeuw

Machu Picchu is een populaire bestemming voor degenen die Peru bezoeken. In de vijftiende eeuw is de verborgen Incastad gebouwd op een hoge berg. Deze veelbezochte bezienswaardigheid bestaat uit paleizen, tempels en waterkanalen, ze functioneerden voor de aanvoer van landbouwproducten naar de stad Cusco.

Huayna Picchu

Machu Picchu wordt als eerste aangepakt. Het onderhoud vindt van 1 – 15 april plaats. Daarna is Huayna Picchu aan de beurt: van 16 – 30 april. Cusco’s bestuur laat weten dat de mensen die dit wereldwonder willen bezoeken, geen problemen ondervinden. Tijdens het onderhoud is Machu Picchu en de andere delen zoals de Inca brug en Intipunku gewoon bereikbaar.

Bereikbaarheid

peru hauyna picchuVeel toeristen gaan met de trein vanaf Cusco naar Machu Picchu. Hierin zijn diverse opties; een midrange optie met panoramaramen, de ‘backpacker’ trein, de Vistadome trein, of de luxe Hiram Bingham Express. Het laatste deel van de mooie route wordt per bus afgelegd. De 4- daagse Incatrail van Cusco naar Machu Picchu kunnen ook nog steeds worden gelopen.

Het is een van de meest fantastische wandelroutes van Zuid – Amerika. Het gaat langs Incaruïnes, mooie landschappen en grootse uitzichten op besneeuwde Andes gebergte pieken. Er zijn regels voor bezoek opgesteld om de Incastad te beschermen: er mag niet gegeten worden binnen de monumenten, groepen groter dan 20 personen worden niet binnengelaten en op de muren te klimmen of de wandelroutes te verlaten is verboden.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer