Mauerpark, de must see van Berlijn

door Reis om de Wereld
290 views

In tegenstelling tot vele andere grote steden, ziet Berlijn letterlijk en figuurlijk groen van de parken.  Omdat veel inwoners van Berlijn geen tuin of balkon hebben, trekken ze er graag op uit naar het park voor ontspanning.

Een aan aangenaam verblijf in Berlijn is geen enkel probleem. Er zijn tal van mooie overnachtingsmogelijkheden. Als je een appartement wilt huren in Berlijn, Kun je bij WaytoStay terecht.

Bezienswaardigheden genoeg! Eén park in het bijzonder, die je niet aan je voorbij mag laten gaan, is het bekende Mauerpark. Elke zondag vindt hier een grote vlooienmarkt plaats waar echt alles te vinden is, van de verkoop van vintage kleding, zonnebrillen en servies tot fietsen, gereedschap en schilderijen. Verder bevindt zich hier een basketpalplein, graffitimuur, amfitheater, speeltuin en kinderboerderij. Voor het echte entertainment blijf je in de namiddag hangen voor het karaoke. Iedereen kan zich opgeven en dit levert veel humoristische taferelen op.

Daarnaast zit er een historisch aspect aan dit bijzondere park. Op dezelfde locatie liep tot 1989 de muur die Oost- en West-Berlijn gescheiden hield. Na de val van de muur ontstond een groot open terrein. Bewoners rondom dit terrein legden grasvlakten aan, plantten bomen en namen het in als park. Maar goed ook, het Mauerpark is een absolute must see van Berlijn!

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer