Met deze tips geniet je volop van je reis naar Portugal

door Reis om de Wereld
131 views
portugal aveiro

Portugal is een populair Europees vakantieland. Niet zo vreemd als je bedenkt hoeveel natuurschoon, historische steden en prachtige bezienswaardigheden dit land in het zuidwesten van Europa heeft.

Neem nu de hoofdstad Lissabon, waar je op WeerLissabon.nl alle relevante informatie vindt die je nodig hebt. Bij deze een aantal handige tips voor een reis naar de mooiste plekken van Portugal, zoals Lissabon!

Tip 1: Wees op tijd met het boeken van je vlucht en accommodatie(s)

We raden aan om je accommodaties en vluchten richting Portugal op tijd te regelen. Met name in het hoogseizoen zijn de overnachtingsmogelijkheden vrij beperkt. Dit geldt in het bijzonder voor populaire steden als Lissabon en Porto of een drukbezochte regio als de Algarve. Boek dus op tijd om een hoop stress te besparen. Bovendien zijn tickets die op tijd worden geboekt vaak nog goedkoper ook. Twee vliegen in één klap dus!

Tip 2: Gebruik een reisvergelijkingssite

Voor het boeken van tickets en accommodaties naar Portugal kun je het beste een reisvergelijkingssite gebruiken. Je ziet meteen welke periodes het goedkoopste zijn om naar Lissabon of een andere bestemming te reizen. Ook geeft de handige prijsvergelijker aan hoeveel dagen vantevoren je moet boeken en op welke dag van de week je het beste kunt reizen.

Tip 3: Reis niet in het hoogseizoen

De keuze is natuurlijk aan jou, maar het is niet verstandig om in de zomermaanden juli en augustus naar Portugal te reizen. In deze periode is het zeer warm en druk in een stad als Lissabon. Sterker nog, het centrum van de Portugese hoofdstad is vaak zo vol dat het bijna onmogelijk is om op de smalle trottoirs te lopen.

Tip 4: Reis naar Portugal in het laagseizoen

Je kunt beter in mei, juni, september of oktober naar dit mooie land reizen. De zon is er dan niet al te heet en in Lissabon is het veel minder druk. Daardoor voorkom je een zonnesteek en geniet je in alle rust van de bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.

Tip 5: Vraag naar een ventilator in de zomer en een kachel in de winter

Je zou denken dat een ventilator in de zomer en een kachel in de winter vanzelfsprekend is in een Portugese accommodatie. We helpen je uit de droom: dit is niet zo. De meeste huizen in dit land zijn gebouwd om in de zomer koel te blijven en om in de winter de warmte vast te houden. Zodoende beschikken veel gebouwen niet standaard over airconditioning of centrale verwarming. Informeer hier altijd even naar voordat je een accommodatie boekt. Het is een kleine moeite waarmee je een onaangenaam verblijf in een te koud of warm appartement voorkomt.

Tip 6: Bezoek de hoogtepunten van Lissabon

Lissabon is een van de mooiste bestemmingen van Portugal. Deze stad kent een lange geschiedenis en daarom mooie historische en culturele bezienswaardigheden. Hoogtepunten die je niet mag missen zijn bijvoorbeeld:

 • Het Hiëronymietenklooster: een uniek klooster dat zelfs een plekje heeft op de UNESCO-werelderfgoedlijst.
 • Torre de Bélem: Ook dit klooster staat op de UNESCOwerelderfgoedlijst en werd ooit gebruikt als verdedigingstoren in de periode van de ontdekkingsreizen.
 • Castelo de São Jorge: Je vindt deze bezienswaardigheid op een van de zeven heuvels van Lissabon.
 • Ponte de 25 abril: Een mooie brug die veel lijkt op de Golden Gate Bridge in het Amerikaanse San Francisco.

Tip 7: Bezoek ook een van deze mooie bestemmingen in Portugal

Lissabon kent natuurlijk meer verborgen pareltjes, zoals de koningsstad Sintra. Ook vind je in Portugal natuurlijk meer interessante bestemmingen dan Lissabon alleen. Zo is ook Porto erg populair onder toeristen. Ook deze bestemmingen in dit mooie stukje Europa raden we aan:

 • Aveiro
 • Braga
 • Coimbra
 • Guimarães
 • Vila Real
 • Bragança
 • Gerês
 • Évora
 • Beja
 • Costa Vicentina
 • Setúbal

Tip 8: Combineer meerdere steden en plekken met elkaar

Je zou eventueel meerdere bovengenoemde steden en plekken in Portugal met elkaar kunnen combineren. Op die manier zie je een groot deel van het land en combineer je natuur met cultuur en geschiedenis. Continentaal Portugal heeft een goede verbinding met snelwegen die in goede staat verkeren. Ook kun je eventueel gebruik maken van lange-afstandstreinen- en buslijnen.

Tip 9: Huur een auto of busje voor moeilijk te bereiken plekken

Plaatsen zoals Gerês en Costa Vicentina zijn moeilijk bereikbaar. In dat geval raden we aan om een auto of een busje te huren. Kun je niet wachten om Portugal te leren kennen? Lees dan alles wat er over dit land en de steden Lissabon en Portugal te vinden is op WeerLissabon.nl. Dan ga je goed voorbereid op pad en is een fijn verblijf gegarandeerd!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer