Niet te missen tijdens backpacken in Nieuw-Zeeland

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 67 views

Lars & Dasja kochten in Nieuw-Zeeland een oud busje die werd omgebouwd (en geverfd) tot de “New-Zealand Experience”. Het avontuur heeft zes maanden geduurd waar middels 20.000 kilometer beide eilanden zijn ontdekt. Na thuiskomst hielden we maar niet op met het praten over onze avonturen. Dit resulteerde in de website Reizenin.net. Het reisvirus is losgebroken en we reizen met een (Nederlandse) camper rond in Europa.

Backpacken in Nieuw-Zeeland. Waarom?

Nieuw-Zeeland is een land vol afwisseling. Prachtige natuur, unieke wildlife en vriendelijke mensen. En dat allemaal binnen een relatief klein oppervlakte. Het mooiste is dat het een ideaal land is om te backpacken, geen ander land is er zo goed op ingericht als Nieuw-Zeeland. Niet alleen de infrastructuur en faciliteiten zijn perfect, ook de inwoners maken dit land tot een ultieme backpack bestemming. Zo vriendelijk en behulpzaam kom je ze niet snel tegen. Om dan nog niet te spreken over het natuurschoon en haast aanraakbare wildlife. Backpacken in Nieuw-Zeeland is meer dan een unieke trip, het is een belevenis die je altijd zal bij blijven.

Wat te bezoeken als je gaat backpacken in Nieuw-Zeeland

Het is mooi in Nieuw-Zeeland dat is nogal een breed begrip. Daarom geven we een greep uit de bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. Dit zijn de echte redenen waarom je Nieuw-Zeeland moet ontdekken.

1. Coromandel

De streek Coromandel is een schiereiland met misschien wel de mooiste en meest unieke stranden van het hele land. Zo vind je hier Hot Water Beach en Cathedral Cove. Hot Water Beach is wat de naam doet vermoeden, een strand met heet water en hierdoor een echte toeristische hot spot (die eigenlijk wel, al is het maar voor even, ervaart moet worden). Iets verderop ligt Cathedral Cove die gek genoeg door minder mensen wordt aangedaan, terwijl dit juist één van de mooiste stranden van Nieuw-Zeeland is. Maar Coromandel heeft meer dan gruwelijke stranden, zo is Fletcher Bay een echte aanrader. Alleen al de route er naartoe is meer dan de moeite waard. Volg de kustlijn over kronkelwegen en geniet van de fantastische uitzichten.

2. Tongariro Alpine Crossing

Backpacken in Nieuw-Zeeland is meer dan feesten en relaxen op de mooiste stranden. Het is de natuur ervaren. En de Tongariro Alpine Crossing is daar ideaal voor. De Alpine Crossing is een wandeling van een goede 18 kilometer die dwars door het Tongariro National Park loopt. Dit park is uniek door de (actieve) vulkanen die hier te vinden zijn. De route voert dan ook langs twee vulkanen, Mount Doom (uit The Lord of the Rings films), epische Blue Lakes en vele lavastromen van eerdere uitbarstingen. Let wel op, deze wandeling kent een verschillend start- en eindpunt het is dus noodzakelijk om vervoer te regelen!

3. Marlborough Sounds

Bijna iedereen komt door dit gebied heen, als je van de ferry gebruik maakt om tussen de eilanden over te steken, maar velen laten het direct achter zich. En dat is zonde. Dit gebied kent over het algemeen een beter klimaat dan de rest van het zuideiland waardoor het nog fijner is om dit gebied te verkennen. De fjorden zouden volgens een Maori legende zijn gevormd door een gigantische octopus tijdens een gevecht met een grootse Maori krijger. Hoe ze ook zijn ontstaan, het gebied is magisch. Met kilometers aan kustlijn zijn er verstopte stranden in overvloed en de invloed van het water op het landschap is bijzonder. Dus parkeer je camper of zet je tentje op in dit gebied.

4. Fox en Franz-Jozef gletsjers

Hoewel dit misschien de meest bezochte plaatsen van Nieuw-Zeeland zijn, mogen ze niet gemist worden. Het beeld van gletsjers tussen het regenwoud is uniek en imposant. Je zult hierbij dan dus niet de enige zijn die het staat te aanschouwen, maar overslaan is doodzonde. Volg de wandelroute naar de voet van de berg en het einde van de gletsjer om de ijsmassa van dichtbij te aanschouwen. Dit is allemaal gratis, mocht je geld over hebben dan is het mogelijk om onder begeleiding een excursie te doen op de gletsjer. Let op, dit is duur! Een aanrader is om via de Arthur’s Pass te rijden (naar of van Christchurch) deze route is ongekend en toont eens te meer de veelzijdigheid van Nieuw-Zeeland aan.

5. Dunedin

Dunedin is naast dat het een van de oudere steden van Nieuw-Zeeland is (zo staat hier de oudste universiteit van het land) een prima uitvalsbasis om wildlife te spotten. Bijvoorbeeld op Sandfly Bay waar de Yellow Eyed Pinguins tegen het vallen van de avond aan land komen om de nacht door te brengen en in het seizoen hun jongen te voeren. Maar ook zeeleeuwen maken gebruik van deze stranden. Twee vliegen in één klap dus! Meer wildlife vind je bij Oamaru (Yellow Eyed en Blue Pinguins) of Curio Bay (Yellow Eyed Pinguins en Hector Dolphins).

Ga jij ook naar Nieuw-Zeeland?

Ben je over de streep getrokken en wil je nu ook naar Nieuw-Zeeland? Plan dan jouw rondreis door Nieuw-Zeeland met behulp van Reizenin.net. Bekijk de verschillende reisroutes en mis ook zeker de praktische informatie niet. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer