Mobiele tips voor op reis

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 896 views

Veel mensen gaan op vakantie om even helemaal te kunnen ontspannen. Sommigen zijn ervan overtuigd dat dat het beste kan zonder mobiele telefoon in de buurt. Toch is het lastig om je smartphone helemaal thuis te laten want het kan in nood toch wel handig zijn.

Als je je telefoon dan toch meeneemt kun je er maar beter op een handige manier gebruik van maken zodat je alles uit je vakantie haalt! In deze blog geven we je wat handige tips om te zorgen voor een super vakantie mét smartphone!

Bescherm je smartphone

Allereerst is het belangrijk om je telefoon gedurende de vakantie goed in de gaten te houden. Je wil namelijk niet dat deze gestolen wordt, want dit kan je vakantie, die bedoeld was voor ontspanning en plezier, totaal verpesten.

Bewaar je smartphone dus altijd op een veilige plek wanneer je onderweg bent maar ook wanneer je bijvoorbeeld op het strand ligt. Een tip die we graag met je willen delen: bewaar je kostbare spullen op een gekke plek. Op het strand kun je je telefoon bijvoorbeeld in een lege, schone fles zonnebrand stoppen, niemand zal in de gaten hebben dat jij het daar verstopt hebt.

Foto’s van belangrijke documenten

Een ander handige tip is om voordat je op vakantie gaat foto’s te maken van belangrijke documenten. Zo heb je altijd een kopie van je internationale rijbewijs, paspoort of reisverzekering bij de hand voor het geval je ze ergens onderweg kwijtraakt.

Activeer je vakantiebundel

De meeste providers hebben een vakantiebundel, die je tijdens je vakantie kunt activeren. Zo bel je nog voordeliger als je over de grens bent. Heeft je provider geen buitenland bundel? Kijk dan eens naar de verschillende sim only acties bij de providers. Als je veel reist, kan dit een hoop schelen!

Filmen en tegelijkertijd foto’s maken

De smartphone is natuurlijk het ideale toestel om op elk moment leuke filmpjes te maken. Hierdoor leg je de bijzondere momenten van je vakantie vast zodat je het later nog eens kan herbeleven. Er is een app op de markt die het zelfs mogelijk maakt om tijdens het filmen ook foto’s te maken! Zo leg je deze momenten vast op film én op foto om nooit meer te vergeten!

Onderwater gebruiken van je telefoon

Op vakantie brengen we veel tijd door bij, op of in het water. Ook dan wil je af en toe je telefoon gebruiken om het weer te checken of foto’s te maken. Het water is helaas voor de meeste telefoons nog een groot gevaar. Wil je je telefoon tijdens de vakantie beschermen tegen spatten of zelfs tegen een onderdompeling in de zee? Koop dan een beschermend waterdicht hoesje. Hiermee voorkom je waterschade en kun je zelfs onderwater filmen en foto’s maken!

Lees horeca en hotel reviews

Wanneer jouw vakantie niet helemaal van tevoren is uitgestippeld is het handig om onderweg te kunnen lezen over hotels en restaurants. Hierdoor vermijd je teleurstellingen en weet je precies welke hotels of eetcafés goede reviews hadden. Succes gegarandeerd!

Handige offline apps (offline navigatie)

Alhoewel de meeste providers sinds kort ook de internetbundels in het buitenland aanbieden is het ook fijn om wanneer mogelijk, apps offline te kunnen gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal apps om offline te navigeren, zoals CityMaps2Go en Maps.me. Je hebt hier helemaal geen internet voor nodig en dit bespaart je dus een hoop data!

Toeristische locaties met Wi-Fi

Zoals je misschien al wel weet is het niet altijd veilig om openbare Wi-Fi verbindingen te gebruiken omdat deze fraudegevoelig zijn. Vooral op toeristen locaties is het voor hackers interessant om Wi-Fi netwerken te frauderen. Hier zijn veel mensen die graag even op internet zouden willen en daarom slaan ze hier juist toe.

Opladen van je telefoon

Doordat je op vakantie veel foto’s en filmpjes maakt van leuke plekken en regelmatig wat op zoekt over interessante bezienswaardigheden raakt je telefoon soms ook snel leeg. Een tip zodat je onderweg nooit met een lege accu komt te zitten: neem een powerbank mee. Deze draadloze oplader steek je zo in je zak en is je vriend in nood.

Een ander veel voorkomend probleempje is het aantal stopcontacten in hotelkamers, het zijn er vaak niet veel. Willen jij en je partner allebei je telefoon tegelijk opladen maar is er maar één stekkergat beschikbaar? Niet zo handig! Een handigheidje is hierbij de TV op de hotelkamer. Vaak zit hier een USB-poort in welke je kunt gebruiken om je oplader in te pluggen! Superhandig toch!

Het wordt helemaal lastig als je je oplader bent vergeten thuis… Niet getreurd, vraag even bij de receptie van het hotel of de camping of zij een oplader van jouw merk hebben liggen. Veel gasten vergeten hun oplader op de kamer en daardoor heeft het hotel of de camping er vaak wat liggen.

Maak je vakantie aangenaam!

Met bovenstaande tips hopen we jouw vakantie nog aangenamer te maken. Op vakantie gaan en de mobiele telefoon uitlaten kan veel rust bieden, maar het kan zoals je gelezen hebt ook vaak goed van pas komen en jullie nog optimaler van de vakantie laten genieten!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer