Molukken, bijzonder eilandenrijk

door Reis om de Wereld
666 views
Landschap op de Molukken.

De Molukken wordt ook wel het eilandenrijk van de specerijen genoemd. De Molukken is als toeristische bestemming nog relatief onbekend, bestaat uit honderden kleine eilanden gelegen tussen Papua Nieuw Guinea en Sulawesi.

Forten, havens en koloniale huizen kenmerken dit bijzondere eiland. De eilanden zijn heuvel- en bergachtig met prachtige stranden die door koraalriffen worden opgesierd. Je kunt er dan ook geweldig duiken en dar zijn veel mogelijkheden voor om het te leren met een duikcursus.

Het eilandenatol heeft een belangrijke rol in de geschiedenis van Nederland gespeeld. Tijdens de koloniale tijd handelde de Molukken vooral met de Nederlanders en Portugezen. Belangrijkste producten waren specerijen, zoals nootmuskaat, kruidnagel en foelie. Meer over Indonesië lees je op de landenpagina Indonesië.

Zandstranden op Kei eilanden

Ambon is relatief bekend bij de Nederlanders. De belangrijkste eilanden zijn Kei Kecil en Kei Besar waar het walhalla is voor duikers. Je kunt vele soorten zeeschildpadden zien.

Het hoogste punt van het eiland Kei Kecil is Bukit Masbait, waar ook een monument ligt. Elat is de hoofdstad van het andere eiland, Kei Besar. Bezoek ook het zandstrand ‘Pasir Panjang’ op Kei Kecil, waar je kunt verblijven in een strandhut.

Tidore en Ternate

Ternate en Tidore waren voorheen de enige plek ter wereld waar kruidnagel te koop was. Ternate heeft een prachtig paleis van de sultan en je ziet er ook resten van Europese forten. Fort Toluko is gebouwd door de Portugezen. De eilanden lijken erg op elkaar. Op Tidore zie je vanaf overal de berg Kiemtabu en op Ternate kun je varen op het Tolire meer.

Banda eilanden

Bekende sterren hebben deze eilanden bezocht.  Hotel Maulana in Bandaneira werd door Mick Jagger bezocht, hij overnachte in dit hotel.De Banda eilanden bestaat uit tien vulkanische eilanden. Minder duur zijn de guesthouses, zoals die van Mutiara Guesthouse en Vita Guesthouse.Verder zijn er mooie zandstranden, zeetuinen en in het nationale park Gunung Api Banda Marine Recreation Park kun je de actieve vulkaan Gunung Api bestijgen.

Molukken Hotspot op Ambon

Ambon heeft vele tientallen koffiehuizen, waar je een kop koffie kunt drinken, een geliefd drankje van de Molukkers. In het koffie huis Rumah Kopi Sibu-Sibu wordt er Rorubang Coffee  geserveerd; een gemberkoffie met amandelsmaak. Die worden ook veel als snack gegeten. In dit koffiehuis hangen vele foto’s van lokale politici, atleten en zangers. Zeker bezoeken dus!

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer