Muziekfestival Reykjavik biedt vele artiesten

door Reis om de Wereld
600 views

Op het jaarlijks terugkerende driedaagse muziekfestival Reykjavik kunnen aanbidders van muziek hun hart ophalen met optredens van IJslandse popsterren. Sónar Reykjavik is de IJslandse variant van het oorspronkelijk Spaanse festival is van 12 tot en met 14 februari en vindt voor de derde keer plaats.

IJsland ligt tegen het arctische gebied aan en de gemiddelde duur van een vlucht vanuit Nederland is 4 uur. Het land is minder koud dan je denkt, door de warme golfstroom van de oceaan zijn de temperaturen zijn het gehele jaar door gematigd. In juli is het er rond de 11°C Celsius.
In de zomer kun je in Reykjavik eerlijk slenteren door de straten, er zijn leuke restaurantjes, je kunt prima winkelen, of één van de vele culturele festivals bezoeken die op IJsland gehouden worden, zoals het Muziekfestival Sónar Reykjavik.
In het noorden van het land gaat de zon bijna niet onder. Je kunt van alles doen op dit enorme eiland.  Denk aan paardrijden op de weidse vlaktes, duiken in het schone water, maar je kunt ook op wintersport. Ski:en natuurlijk, maar ook een sneeuwscootertocht maken op de grootste gletsjer van Europa. Of een indrukwekkende bootsafari maken om walvissen te spotten, die in de  oceaan rond IJsland zwemmen. Lees ook eens het reisverhaal van IJsland, Een oase van groen of lees meer achtergronden over IJsland.

Muziekfestival Reykjavik

Sónar muziekfestival Reykjavik wordt in de maand februari aan de haven gelegen Harpa – Reykjavik Music Hall gehouden en biedt aan een beperkt aantal mensen toegang, er worden niet meer dan 3500 bezoekers toegelaten. Dit jaar treden er 64 artiesten, Dj’s en muziekbands op op een vijftal podia. Onder de artiesten elektronische muziek zijn er optredens van internationale en IJslandse muzikanten, zoals Skrillex, Paul Kalkbrenner en Nina Kraviz. ‘SonarLab’ is nieuw; een deel van de parkeergarage (ondergronds) van de muziekhal wordt omgeturnd tot nachtclub. Een ander gebouw wordt gedurende het festival in een hal met zitplek voor bijna 200 mensen omgebouwd. Sónar muziekfestival Reykjavik mag je dus niet missen!

[kleo_button title=”Reistips!” href=”” style=”highlight” size=”small” ]

Icelandair een van de hoofdsponsors van Sónar Reykjavik en heeft speciale festivalpakketten samengesteld. Kijk op: Icelandair

BBI Travel is een IJsland specialist en biedt een afwisselend aanbod van rondreizen langs hotels, vakantiewoningen, farm- en guesthouses of kampeerhutten. Kijk op: IJsland BBI Travel

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer