Naar Papua Nieuw Guinea reizen

door Reis om de Wereld
822 views
Een dansfestival op Papua Nieuw Guinea.

Naar Papua Nieuw Guinea reizen betekent dat je teruggaat in de tijd. Hier heeft het passatoerisme nog niet toegeslagen, integendeel, je zult je soms nog een ontdekkingsreiziger voelen. Maak kennis met oude, roemruchte culturen, indrukwekkende landschappen, onontdekte dorpen.  

Wil je naar Papua Nieuw Guinea reizen, zul je niet teleurgesteld worden. Hier ontsnap je aan het massatoerisme en maak je kennis met de ongerepte natuur, zeldzame culturen en wat je misschien nog niet wist, het is ook een van de mooist duikspots ter wereld. Om een idee te geven van de diversiteit; in het land spreken de mensen 823 talen gesproken. Er zijn naar schatting duizend etnische groepen, waarbij iedere groep weer zijn eigen stijl en klederdracht heeft. Het eiland Nieuw-Guinea is uniek in de wereld wat betreft flora en fauna.

Locale tradities

Locale tradities kun je zien in de Baliem vallei, waar je Dani-, Yali- en Lani-stammen kunt ontmoeten die er leven zoals ze eeuwen geleden deden. Elk jaar wordt er een festival gehouden, waar je voorstellingen kunt bijwonen van stammenoorlogen. De sterkste lokale strijders staan in de arena tegenover elkaar en gaan elkaar te lijf met oude wapens, zoals speren en pijl en boog. De mannen dragen nog steeds de peniskoker, ook wel de koketa genoemd. Hieraan kun je erachter komen tot welke stam ze horen. In de Baliem vallei kun je de bijna driehonderd jaar oude Mummie Wim Motok Mabel bezoeken.

Lorentz National Park

Het mooiste en grootste beschermde natuurgebied van Zuidoost-Azië is het Lorentz National Park is met een oppervlak van ruim 25.000 vierkante kilometer. Hier vind je prachtige meren, mangrovebossen, regenwoud en zelfs ijzige gletsjers. Zo is de berg Carstenszpyramide onderdeel van de lijst met hoogste bergen per continent, de ‘Seven Summits’. Er komen hier dan ook veel bergbeklimmers naartoe.

Onderwaterwereld Raja Ampat

Naar Papua Nieuw Guinea reizen betekent ook dat je kunt duiken, de mooiste duiklocaties vind je hier. Zo zijn er prachtige duikspots bij Raja Ampat, een gebied met meer dan 1.500 eilanden. De grootste zijn Salawati, Waigeo, Batanta en Misool. Het regenwoud wordt afgewisseld met prachtige stranden en helder zeewater . Je kunt bijvoorbeeld de Raja Ampat archipel ontdekken per liveaboard, waarbij je gaat duiken met een boot die je naar geweldige duikplekken brengt.

Naar Papua Nieuw Guinea reizen

Papoea-Nieuw-Guinea ligt aan de andere kant van de wereld en grenst aan Indonesië. Het beslaat het oostelijk deel van het eiland Nieuw-Guinea. Naar Papua Nieuw Guinea reizen kost flink wat tijd, maar is zeker de moeite waard. Vanuit Jakarta of Denpasar op Bali kun je naar Jayapura vliegen en vervolgens naar Wamena, het centrum van de Baliem vallei. Vanaf Bali kun je ook naar het Lorentz Nationaal Park. Wil je duiken in Raja Ampat, dan moet je Sorong vliegen of varen. Elke dag gaan er boten naar Waisai, de hoofdstad van Waigeo.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer