Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Namibië of toch Canada? Zo kies je jouw perfecte vakantiebestemming

56

Heb je last van vakantiekriebels? Dan is het hoog tijd om eens na te denken over je volgende vakantiebestemming. Door het ruime aanbod aan vakanties is het soms best lastig om te kiezen.

Doe je bijvoorbeeld een avontuurlijke safari in Namibië, een wandelvakantie in Canada of toch gewoon zon, zee en strand? Bij deze een paar tips die het kiezen van jouw perfecte vakantiebestemming iets eenvoudiger maakt.

Hou rekening met de temperatuur

Voor elk type vakantieganger is er wel een geschikte bestemming. Bedenk bij het kiezen van jouw droomvakantie goed wat voor soort persoon jij bent. Hou je van warmte of verblijf je liever op plekken met iets lagere temperaturen? Voor mensen die houden van activiteiten in de buitenlucht zonder een brandende zon is een vakantie in Canada een bijzondere ervaring. Wist je dat dit veelzijdige land in het noorden van Noord-Amerika een oppervlakte van maar liefst 10 miljoen vierkante kilometer heeft? Je zou zeggen dat Canada door de enorme afmetingen verschillende klimaatzones heeft. Omdat het land relatief ver van de evenaar ligt valt dit in de praktijk mee. Het overgrote deel heeft een gematigd landklimaat, waarbij het in sommige delen iets kouder en in andere delen wat warmer is.

Canada: ideaal voor natuurliefhebbers

Voor natuurliefhebbers is het relatief koele Canada een waar paradijs. Zo kun je er bijvoorbeeld de indrukwekkende Rocky Mountains nabij Calgary bezoeken. Het heeft een hooggebergteklimaat, dus kleed je voor de wandeling warm aan. Zelfs in de zomermaanden komt de temperatuur er niet boven het vriespunt uit! De ‘Canadian Rockies’ zijn onderverdeeld in verschillende nationale parken. Een van de meest populaire uit het rijtje is het Banff National Park. Je vindt er besneeuwde bergtoppen, heldere rivieren, meerdere watervallen, gletsjers en heel veel wild.

Genoeg vitamine D tijdens een safari in Namibië

Het weer is één van de factoren waar je rekening mee moet houden tijdens het kiezen van een vakantie. Wie verlangt naar zon kan Canada beter van het lijstje schrappen. In het werelddeel Afrika krijg je aan vitamine D absoluut geen gebrek. Zo is het in het zuidelijk gelegen Namibië in de zomermaanden 25 tot 35 graden. Hou er wel rekening mee dat het er ’s nachts behoorlijk koud kan worden, gemiddeld 0 tot 10 graden. Een safari in Namibië is aan te raden wanneer je houdt van avontuur, spanning en natuur. Onder begeleiding van een gids verken je een van de nationale parken en kom je misschien wel de wereldberoemde ‘big five’ tegen: de leeuw, het luipaard, de olifant, de buffel en de nijlpaard.

Hou rekening met je budget

De temperatuur op de plaats van bestemming is niet de enige factor waar je rekening mee moet houden tijdens het kiezen van een droomvakantie. Het is minstens zo belangrijk om rekening te houden met je budget. Canada is de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers. Door middel van een rondreis kun je dit enorme land goed leren kennen. Een auto huren is er echter niet goedkoop. Gemiddeld betaal je voor het huren van een auto of camper 75 euro per dag, hoewel je soms met een kortingscode kunt besparen op de verhuur. Stel je voor dat je twintig dagen wilt gaan reizen in Canada. In dat geval ben je voor het huren van een auto of camper al 1500 euro kwijt, en dan hebben we andere kosten zoals eten en drinken en het verblijf nog niet meegerekend.

Namibië Christelijke kerk in de hoofdstad Windhoek
Een Christelijke kerk in de hoofdstad Windhoek, Namibië.

Wat is de prijs van een vliegticket naar Namibië?

Wat betreft het budget ben je met een safari in Namibië iets goedkoper uit. Controleer voordat je een ticket boekt wel even het reisadvies voor dit land bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zodat je zeker weet dat de situatie veilig is. De exacte prijs van een vliegticket is afhankelijk van het seizoen waarin je naar Namibië vertrekt. In de zomermaanden betaal je al snel 1000 euro per persoon voor de vliegreis. Wel kun je besparen door gebruik te maken van aanbiedingen en/of ruim van tevoren je reis te boeken.

Rijden en overnachten in je 4×4

In tegenstelling tot het vliegticket ben je voor het verblijf en de boodschappen in Namibië relatief weinig kwijt. vind je in het land diverse campings die gemiddeld 20 euro per nacht vragen. Ook de boodschappen zijn met een gemiddelde prijs van 14 euro per dag betaalbaar. Hoeveel je betaalt voor de safari zelf is afhankelijk van je eigen keuzes. Je zou bijvoorbeeld een auto met een daktent kunnen huren. De wagen is in dat geval niet alleen jouw vervoermiddel, maar ook een slaapplek. Gemiddeld betaal je voor een 4×4 met daktent tussen de 70 en 140 euro per dag, afhankelijk van het seizoen.