Nazomer in Spanje? Ontdek de mogelijkheden van een campervakantie

door Reis om de Wereld
543 views

Ben je niet gebonden aan de zomervakantie? Dan is de kans groot dat je in de nazomer op vakantie gaat. Veel mensen vinden dit een ideaal moment, want het is er dan aanzienlijk minder druk.

Daarbij komt dat het weer in veel landen nog aangenaam is in deze periode, zoals in Spanje. Mede daardoor is dit Zuid-Europese land een geliefde vakantiebestemming voor nazomerse vakanties. Wil jij ook naar Spanje in de nazomer, maar zoek je nog een invulling voor jouw vakantie? Overweeg dan eens met de camper door dit land te trekken.

Waarom een campervakantie door Spanje?

De meeste mensen die naar Spanje op vakantie gaan, kiezen voor een vliegvakantie. Zij boeken een hotel en verblijven hun gehele vakantie op dezelfde plek. Ben je iemand die graag iets van de omgeving ziet? Dan is dit waarschijnlijk niet jouw ideale vakantie.

Een campervakantie past ongetwijfeld een stuk beter in jouw straatje. Het grote voordeel van een vakantie met camper in Spanje is dat je niet gebonden bent aan een vaste plek. Met een camper reis je rond van plek naar plek. Hierdoor kun je meerdere plaatsen en streken in Spanje bezoeken, waardoor jouw vakantie bijzonder divers wordt.

Hoe kom ik aan een camper?

Lijkt het jou wel wat om met de camper door Spanje rond re reizen? Dan moet je allereerst over een camper beschikken. Lang niet iedere Nederlander kan het zich veroorloven om zo’n duur voertuig aan te schaffen. Geldt dit ook voor jou?

Denk dan niet direct dat een campervakantie in Spanje niet tot de mogelijkheden behoort. Je kunt tegenwoordig namelijk een camper huren om een rondreis door Spanje te maken.

Voor wat betreft camperhuur heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Misschien heeft iemand in jouw familie wel een camper die je voor een periode mag lenen of huren. Is dit niet het geval? Dan kun je een camper huren bij een verhuurbedrijf. Je betaalt in dat geval vaak wel onnodig veel geld voor de huur van het voertuig. Het is namelijk een stuk goedkoper om jouw camper te huren van een particulier.

Je kunt een camper huren in Nederland, maar ook in Spanje. Indien je het voertuig huurt in Nederland, moet je zelf van Nederland naar Spanje rijden. Huur je hem in Spanje? Dan vlieg je eerst naar dit land en reis je vervolgens per camper rond door het land.

Camper verhuren voor vakantie in Spanje

Sommige mensen bezitten een camper, maar gebruiken deze amper. Zonde, want je betaalt er wel flink voor. Wanneer jij jouw camper niet veel gebruikt, kun je overwegen hem te verhuren. Je kunt jouw camper verhuren aan familie, vrienden en/of bekenden, maar ook aan particulieren die zelf niet over een camper beschikken.

In dit laatste geval kun je een leuk centje verdienen aan de verhuur van het voertuig. Bang dat je hem niet verhuurt? Dat is niet nodig, want er zijn genoeg Nederlanders die tegenwoordig graag met de camper op vakantie gaan.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer