Nederland ontdekken per trein met de kids

door Reis om de Wereld
449 views

Een hoop mensen kiezen nog steeds voor een vakantie in het buitenland of gaan steeds naar dezelfde plek in Nederland wanneer zij wat leuks willen doen met de kids.

Toch is het helemaal niet nodig. Er zijn zoveel leuke dingen te doen die ook leuk zijn voor de kinderen. Helemaal wanneer je reist met het openbaar vervoer. De trein maakt het namelijk mogelijk om heel veel van Nederland te ontdekken.

NS heeft verschillende mogelijkheden voor goedkope treinkaartjes en hoeft dus helemaal niet veel te kosten. Zo vindt je verschillende aanbiedingen wat betreft treintickets, maar ook verschillende aanbiedingen waarbij je een treinticket koopt in combinatie met een entreeticket die je toegang verleent tot een van de activiteiten.

In dit artikel een overzicht van verschillende kindvriendelijke uitjes die je met de trein kan doen in Nederland.

1. Dierentuinen in verschillende steden

Op nummer 1 staan alle dierentuinen gezamenlijk. Nederland kent een hele hoop dierentuinen die allemaal een hoop leuke dieren te hebben. Ook zijn veel van deze dierentuinen makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vaak zijn er zelfs speciale acties waarbij je een entreeticket kan krijgen voor een leuke prijs wanneer je deze koopt in combinatie met een treinticket. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld Artis, Dierenpark Amersfoort of Ouwehands dierentuin in Rhenen. De dierentuinen zitten ook nog eens dicht bij het station waardoor je er zo bent!

2. Het strand in Zandvoort

Op een hoop plekken in Nederland zijn leuke meertjes en zwembaden te vinden waar de kids lekker kunnen badderen, maar de echte zee kun je hiermee natuurlijk niet verslaan. Met de trein zijn een hoop plekken te bereiken waarmee je direct dichtbij de zee bent. Denk hierbij aan Scheveningen (via Den Haag) of Zandvoort.

De zee is niet alleen maar leuk in de zomer, maar ook in de winter. Een prachtige strandwandeling met de frisse zeelucht is hartstikke leuke en met de zee op de achtergrond vinden de kids het ook vast ontzettend leuk.

3. Verschillende musea in verschillende steden

Nederland heeft een hoop verschillende musea waar de kids zich eindeloos in kunnen vermaken. Een aantal hiervan bevinden zich naast het station. Denk bijvoorbeeld aan het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Mochten de kinderen nou geen genoeg krijgen van de treinen dan is het spoorwegmuseum in Utrecht ook een echte aanrader.

In Arnhem heb je daarnaast ook nog het watermuseum. Ook dit museum bevindt zich naast het station. Ook entreekaarten voor de verschillende musea zijn vaak te koop in combinatie met een treinticket waardoor de reis helemaal niet duur hoeft te zijn. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

4. Veluwetransferium in Nunspeet

Op nog geen vijf minuten loopafstand van Station Nunspeet vind je het Veluwetransferium. Hier kunnen kids lekker spelen in de speeltuin, een fiets huren om de prachtige omgeving van de Veluwe te bekijken en mooie boswandelingen maken.

Ouders kunnen natuurlijk lekker mee spelen, fietsen en wandelen, maar als zij eventjes rust willen hebben, kunnen zij lekker gaan zitten bij een van de vele eettentjes die zich om het transferium bevinden. Omdat het zo dichtbij het station zit, is het ontzettend makkelijk te bereiken en een absolute aanrader.

5. Nemo in Amsterdam

Er is natuurlijk ontzettend veel te doen voor kinderen in Amsterdam, maar Nemo wordt niet altijd genoemd ondanks dat de kids zich daar ongelofelijk kunnen vermaken. Nemo is een museum, maar onderscheid zich toch door alle leuke activiteiten die de kinderen daar kunnen ondernemen.

Verschillende proeven die zij kunnen doen die allemaal te maken hebben met techniek. Omdat Nemo dicht bij het station is, is ook Nemo een absolute aanrader wanneer je Nederland wil ontdekken met de kids.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer