Nederlanders houden van kerstmarkten

door Reis om de Wereld
607 views

Kerstmis staat voor de deur en dus trekken veel Nederlanders er op uit om in binnen- en buitenland kerstmarkten te bezoeken. In 2013 blijkt de kerstmarkt populairder dan ooit voor een dagje uit of weekendje weg. WeekendjeWeg.nl signaleert 62% stijging in het websitebezoek ten opzichte van 2012. De top 10 bestemmingen onder websitebezoekers wijst Duitsland aan als kerstmarktbestemming nummer één, gevolgd door België en Nederland.

Kerst betekent gezelligheid, kerstinkopen doen en lekker eten. Kerstmarkten zijn de perfecte gelegenheid om alvast in de kerststemming te komen en ideeën op te doen. Een weekendje weg in december met bezoek aan een kerstmarkt blijkt dit jaar records te breken. Vorig jaar bezochten in totaal 623.000 kerstfanaten Kerstmarkten.nl. Naar verwachting zal de teller eind 2013 op meer dan 1.000.000 bezoekers staan. Woordvoerder Ed Trentelman: “Kerstmarkten zijn dit jaar een geliefd dagje uit of weekendje weg. We merken dit jaar dat er opvallend veel belangstelling is voor een bezoek aan Nederlandse kerstmarkten in combinatie met attracties zoals ijsbanen.”

Top 10 meest populaire kerstmarkten

Van de 230 kerstmarkten op Kerstmarkten.nl blijken die in Duitsland en België het meest populair. Maar liefst vijf van de markten uit de Kerstmarkten.nl Top 10 worden bezocht bij onze oosterburen. De kerstmarkt in Oberhausen is de favoriet.

Top 10 kerstmarkten

1.    Oberhausen

2.    Keulen

3.    Düsseldorf

4.    Munster

5.    Maastricht

6.    Haarzuilens (Utrecht)

7.    Valkenburg

8.    Brugge

9.    Antwerpen

10.  Kleve

83,9% bezoekt minimaal één keer per jaar kerstmarkt

Uit een kleinschalige poll op Kerstmarkten.nl blijkt dat 83,9% van de bezoekers minimaal één keer per jaar naar een kerstmarkt gaat. Het bezoek wordt in veel gevallen een dag van tevoren gepland (66,7%). 42,1% van de kerstmarktbezoekers geeft aan het liefst met partner te gaan. Tijdens een dagje struinen en kerstinkopen doen, is een lokale snack of warm drankje gewild. Favoriet zijn de bratwurst (48%) en een glaasje warme glühwein (48,5%).

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer