Niks chillen op de Antillen, maar actief op Curaçao!

door Reis om de Wereld
246 views

Bon Bini na Korsou. Welkom op Curaçao het eiland dat vol verrassingen zit. Want hoewel Curaçao niet groot is heeft het wel enorm veel te bieden. Veel Nederlanders hebben het paradijselijke stukje Nederland in de Cariben al ontdekt.

Een eiland met relaxte bewoners, de gezellige hoofdstad Willemstad met pastelkleurige en okergele panden, 765 nationale monumenten, de Pontjesbrug en de drijvende markt Mercado Flotante. Maar ook een eiland met meer dan 35 parelwitte stranden, 60 fantastische duiklocaties en uiteenlopende watersport- en outdooractiviteiten.

Duiken/snorkelen

Curaçao heeft meer dan zestig duiklocaties. En bovendien veel kantduikplekken, dus op zwemafstand vanaf de kust. Met een watertemperatuur van gemiddeld 27 graden Celsius, een zicht onder water tot 300 meter en prachtig gekleurde vissen en koralen behoort de onderwaterwereld van Curaçao tot de beste duiklocaties ter wereld. Duikshops bieden duikpakketten aan waarbij je ook een complete duikuitrusting kunt huren. En beginnende duikers kunnen al bijna direct het geleerde in praktijk brengen. Dat is heel iets anders dan dat gedobber in een zwembad in Nederland. Bekende duikspots zijn Tugboat, Klein Curaçao en Mushroom Forrest.

Zeilen

Tientallen bedrijven op Curaçao bieden boot- en zeiltochten aan. Er zijn verschillende vaste dagtrips naar bijvoorbeeld Caracasbaai en Klein Curaçao. Dit zijn zeiltochten van een halve of hele dag met bijna altijd snorkel- en zwemstops. Maar er zijn ook privé dagcharters en zeilcruises langs verschillende eilandengroepen in de buurt. Ook zijn er boottochten met een barbecue en bij zonsondergang. Wie liever zelf wil varen kan via Rent A Yacht een jacht huren voor één of meerdere dagdelen.

Kitesurfen

Kitesurfen is op dit moment de snelst groeiende watersport ter wereld. Het is ook een spannende én extreme sport. Op Curaçao zijn verschillende kitesurfscholen waar lessen zijn vanaf de basisbegrippen tot aan het zelfstandig kitesurfen. Op de kitespots kunnen ook surfers terecht die hun techniek in onder meer springen en upwind varen willen verbeteren. Naast kitesurfen kun je op Curaçao ook wakeboarden, waterskiën, flyboarden, windsurfen en kajakken.

Berg beklimmen

Voor hikers en wandelaars heeft Curaçao met meer dan 40 trails veel te bieden. Er zijn rustige wandelingen langs mooie flora en fauna maar ook stevige wandelingen in het Christoffelpark. Dit is het nationale park van het eiland met acht wandelroutes, variërend in moeilijkheidsgraad. De diehards kunnen de 375 meter hoge Christoffelberg beklimmen, de hoogste top van Curaçao. Geen echt hoge berg, maar het is toch een stevige wandeling. Door de hoge temperatuur kun je deze klim het beste in de ochtenduren doen.

Vissen

Curaçao heeft veel lokale vissers die graag een bezoeker meenemen aan boord om te gaan vissen. Leuk, want zo leer je de lokale manier. Ook zijn er verschillende organisaties die vistochten houden van een halve of hele dag waarbij een volledige visuitrusting te huur is. De jachten varen langs de kust of gaan naar de open zee. Tijdens de diepzeevistochten wordt op bijvoorbeeld barracuda, tonijn, wahoo, dorado en zwaardvis gevist.

Begint het te kriebelen?

Wil je na het lezen van al het moois dat Curaçao te bieden heeft ook zo snel als mogelijk richting Curaçao vertrekken? Ga dan eens op zoek naar last minute reizen richting deze zonnige bestemming. Zo kun je met een beperkt budget toch van dit prachtige eiland genieten.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer