Noorwegen in de zomer, aangenaam en goedkoper

door Reis om de Wereld
607 views

Een bezoek aan Noorwegen in de zomer is populairder dan ooit. In 2015 reisden vijf procent meer Nederlanders naar Noorwegen dan het jaar ervoor. De zomermaanden zijn nog steeds het meest populair voor een trip naar Noorwegen

Het is in de zomer goed toeven in Noorwegen. wie denkt dat het Scandinavische land kou en duur is, komt bedrogen uit. Zozeer, dat het land ook in het najaar en de winter steeds meer in trek raakt.

Noorse kronen

Voordelige Noorse-kronen. [Foto: Yngve Ask]

Dat komt mede door de lage stand van de Noorse kroon, waardoor het betaalbaarder is voor de gemiddelde vakantievierder. In 2014 kreeg je nog 8,6 Noorse kronen voor 1 euro, de wisselkoers is nu 9,5. Een trip naar Noorwegen is voor Europese reizigers dus goedkoper geworden.

Noorwegen in de zomer

In 2015 waren in Noorwegen liefst Nederland 566.799 overnachtingen. Dit is 27.000 meer dan in het jaar ervoor, een stijging van vijf procent. Hiermee staat Nederland in de top 5 van landen naar Noorwegen.

Uitzichtpunt Noorwegen. [foto; _yvind-heen]

Prachtig uitzichtspunt in een van de fjorden.

Maar de grootste stijging vanuit Nederland ten opzichte van 2014 is te zien in de maanden januari (+28%), februari (+33%) en oktober (+29%). Ook in andere seizoenen wordt Noorwegen dus vaker gekozen als vakantiebestemming.

De maanden mei tot en met augustus blijken het meest populair onder Nederlanders. In 2015 toonde deze periode een stijging van ruim 3%.

De meeste Noorwegen liefhebbers komen uit Duitsland (16%). Ook Zweedse (12%), Britse (8%) en Deense (8%) toeristen reizen regelmatig af naar Noorwegen. Daarna volgen de Nederlanders (6%) en de Amerikanen (5%).

Verwachtingen 2016

Ook voor 2016 zijn de verwachtingen positief voor een vakantie naar Noorwegen, volgens Visit Norway. Van autoreizen tot overnachtingen in Bed & Breakfast, het is allemaal in trek bij de Nederlanders. Bovendien lijkt de wisselkoers van de Noorse kroon voorlopig gunstig te blijven.

Nidarosdom Noorwegen

Nidarosdom [foto: Visitnorway.com]

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer