Ongerept Mongolië als wintersprookje

door Reis om de Wereld
255 views

Bent u op zoek naar avontuur, ongerepte natuur en een land waar nog maar weinig toeristen hun stempel op hebben kunnen drukken, reis dan af naar ongerept Mongolië en ga het avontuur aan!

Ongerept Mongolië, land voor avonturiers

Mongolië is met slechts 3 miljoen inwoners het dunst bevolkte land ter wereld, en in een gebied 40 keer zo groot als Nederland. Mongolië staat bekend om zijn prachtige mooie blauwe luchten, uitgestrekte groene steppen en een vriendelijke bevolking voornamelijk levend in gertenten. Juist voor de reiziger die het echte pioniersgevoel wil meemaken en beschikt over een goede portie aanpassingsvermogen, is Mongolië een ideale reisbestemming. Ga mee op ontdekkingstocht tijdens de expeditietochten van Tiara Tours, die u door overweldigende steppelandschappen, uitgestrekte wouden, blauwe meren en ruige bergen voeren.

Tsagaan Sar

Ulaanbaatar is de koudste hoofdstad van de wereld, waar in de winter temperaturen van minus 40°C voorkomen. Het is mogelijk om deze koude te trotseren en een prachtige winterreis te maken over de ijskoude Mongoolse steppen. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om dit jaar nog met de Mongoolse nomaden het nieuwe jaar in te luiden. U wordt ontvangen door de warmte en hartelijkheid van de Mongoliërs en viert samen Tsagaan Sar (dit jaar van 30 op 31 januari), ofwel de Mongoolse Nieuwjaarsviering. Dit is de afsluiting van het jaar en gaat gepaard met oude tradities en rituelen, maar ook met allerlei lokale lekkernijen, zoals buuz, dumplings en wodka. Oudejaarsavond heet Bituun. Het betekent ook meteen het einde van de winterperiode. Op Nieuwjaarsdag start het nieuwe jaarcyclus. Op deze dag worden de ouders en alle ouderen geëerd. Sociale banden aanhalen staat centraal tijdens de 3 tot 7 dagen durende festiviteiten. In Mongolië woont niet iedereen om de hoek daarom duurt het soms een week voordat men iedereen heeft gezien.

De Trans Mongolië Express

Tiara Tours is specialist in de Trans Mongolië Express en kent Mongolië door en door. Combineer het land met Rusland en China in de magische treinreis. Drie landen, drie culturen, één avontuur!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer