Onnodige verzekeringen als je op wereldreis gaat

door Reis om de Wereld
245 views

Binnenkort is het zo ver. Je droom wordt werkelijkheid. Je gaat op wereldreis! Yes. Alle leuke dingen heb je al geregeld, je weet welke landen je gaat bezoeken en je ticket is al geboekt. Maar dan zijn er ook altijd nog de minder leuke zaken die geregeld moeten worden. Eentje daarvan zijn de verzekeringen.

Je weet niet wat je nu precies wel en niet nodig hebt. En je wilt natuurlijk niet onverzekerd op pad. Kortom je ziet door de bomen het bos niet meer. Relax, want wij hebben in ieder geval voor je op een rijtje gezet wat je niet nodig hebt aan verzekeringen. Hier komen ze.

#1. De uitvaartverzekering

Laten we dan maar meteen met het minst leuke onderdeel beginnen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. We gaan er natuurlijk niet van uit, maar mocht het noodlot je ontmoeten, dan dekt de reisverzekering het vervoer van je lichaam naar Nederland. Zorg wel dat je een werelddekking hebt. Maar wie dekt dan de kosten van je uitvaart?

Een verkeringsmaatschappij speelt graag in op onze gevoelens. Trap hier niet in, een uitvaart verzekering is het laatste wat je nodig hebt als je op reis gaat. Over het algemeen hebben je ouders vast wel 4000 euro achter de hand om je uitvaart te regelen. De enige reden om deze uitvaart verzekering wel af te sluiten is als je je ouders niet met de kosten op wilt zadelen of ze niet de financiële middelen hebben dit te bekostigen.

#2. De autoverzekering

We gaan er even vanuit dat je met het vliegtuig op wereldreis gaat en dus je auto thuis laat. In plaats van een autoverzekering af te sluiten, raden we je aan je auto te laten schorsen. Dit kun je doen als je langere tijd je auto niet gebruikt. Je zorgt dat je auto in een stalling staat de tijd dat je weg bent. Als je de auto geschorst hebt dan hoef je geen premie te betalen voor je verzekering. Extra money in the pocket dus.

#3. De inboedelverzekering

Ten eerste is het al de vraag of je een huis hebt wanneer je op wereldreis gaat. Is dit niet het geval dan heb je al helemaal geen inboedelverzekering nodig. Mocht je wel een huis hebben, dan kun je je afvragen wat er nu precies van waarde in je huis staat. Je zou ervoor kunnen kiezen je waardevolle spullen bij iemand anders onder te brengen en je inboedelverzekering tijdelijk op te zeggen. We zeggen er wel bij dat dit niet aan te raden is als je dure meubels in huis hebt staan. Dan kun je beter je inboedelverzekering wel behouden.

Zeg hoe dan ook nooit je zorgverzekering op

Je zorgverzekering is ontzettend belangrijk en verplicht. Deze moet je dan ook even goed onder de loep nemen als je op wereldreis gaat. Het is zelfs verstandig om je dekking op te hogen met een “ongevallen dekking buitenland”. Leg je reisverzekering er naast en zo kun je precies zien waarvoor je allemaal verzekerd bent en waar je de dekking nog moet verhogen. Bon Voyage.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer