Ontdek Ibiza eens van de andere kant

door Reis om de Wereld
777 views

Ibiza staat bij de meeste mensen bekend als hét partyeiland. Maar Ibiza is veel meer dan feesten, zon, zee, strand en discotheken. Het eiland heeft namelijk nog veel meer te bieden, van natuur tot historie en van uitgestorven stranden tot heel veel cultuur. Alle reden voor het huren van een vakantiehuis op Ibiza. Ik laat je graag de andere kant zien van Ibiza.

Noorden van Ibiza

Wil je Ibiza echt leren kennen, ga dan naar het noorden van dit prachtige eiland. Hier vind je prachtige boomgaarden, groene heuvels en uitgestrekte stranden. En bovendien: heel veel rust. Dit deel van het Spaanse eiland is nog ongerept en puur en de plek om de lokale bevolking echt te leren kennen. De dorpjes San Miguel en San Juan zijn nog volledig authentiek en zijn sfeervol en gezellig met leuke witte kerkjes, smalle steegjes en knusse restaurants.

Wil je genieten van het strand en de zee in het noorden van Ibiza? Ga dan naar voor Es Port-strand, Portinatx-strand of S’Arenal Petit-strand waar je leuke en knusse strandtentjes vindt en een prachtig strand met zonnebedden. Liever een verlaten strand? Rijdt dan de hele noordkust af tot je geen hotel of strandtent meer ziet en voor je het weet begeef je je op je eigen privéstrand.

Las Salinas

Las Salinas staat bekend als de zoutvlakten van Ibiza en is een belangrijk natuurreservaat en toevluchtsoord voor allerlei soorten vogels. Hier kom je oog in oog te staan met bijvoorbeeld de flamingo’s die hier volop rondlopen. Ook vind je hier het strand van Salinas. Het is een populaire bestemming voor vele celebrities en voetballers die een vakantiehuis in Spanje hebben. Geen wonder, want het water is hier glashelder en veel bekende DJ’s komen hier draaien.

Ibiza-Stad

Voor de nodige cultuur en historie mag een bezoekje aan Ibiza-Stad natuurlijk niet ontbreken. Ga naar D’Alt Vila, een verdedigingsmuur uit de 16e eeuw dat nu een monumentaal pand is en opgenomen is op de UNESCO werelderfgoedlijst. Loop naar binnen door een van de vijf stadspoorten en aanschouw de prachtige Romeinse beelden die je hier aantreft. Als je ’s avonds uit eten wilt, ga dan naar de haven van Ibiza-Stad. Hier vind je knusse restaurantjes en is het vaak gezellig druk.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer