Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Ontdek The Big Four in België

39

Bij The Big Four denk je al snel aan een safari in Zuid-Afrika. Alleen onze zuiderburen hebben hun eigen Big Four! De vier grote steden in België zijn: Gent, Antwerpen, Brussel en Brugge.

Vanuit Nederland kan je in de meeste steden al binnen 2 uur rijden staan. Je maakt een stedentrip helemaal af door er een hotel te boeken. Eventueel kan je zelfs een rondreis België maken langs alle 4 de grote steden. Alleen wat maakt deze steden de moeite waard om een bezoek te brengen?

Ontdek de Vlaamse stad Antwerpen!

Antwerpen ligt verrassend dichtbij Nederland en is een ontzettend leuke stad om eens een bezoekje aan te brengen. De stad behoort tot The Big Four en is de moeite waard. Zo heeft de stad één van de grootste havens van Europa. Wandel eens door de haven en kijk toe hoe meer dan 60.000 schepen hier jaarlijks doorheen varen. Uniek aan deze zeehaven is dat hij 80 kilometer landinwaarts ligt.

De Markt in Antwerpen.

De stad is ook nog eens heel creatief. Je kan verschillende musea bezoeken waarbij creativiteit de boventoon heeft. Vergeet niet om ook het Rubens Huis te bezoeken. Ben je meer fan van een drankje op het terras? Antwerpen is nog altijd de bierstad van België. Op verschillende locaties kan je meedoen aan een bierproverij met streekbieren. Een aantal bieren worden zelfs in de stad zelf gebrouwen.

Ontdek de Middeleeuwse stad Brugge

Brugge is een prachtige stad en het oude centrum stamt rechtstreeks uit de Middeleeuwen. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan het museum van Belfort. Of maak een wandeling over de Grote Markt om de oude sfeer op te snuiven.

De leukste plekjes in Brugge liggen vooral in het centrum van de stad. Ons advies is om hier een hotel te boeken. Je kan zo naar deze plekjes wandelen en de stad opnieuw ontdekken.

Gent is één van de leukste steden van The Big Four

Vraag het na afloop van een rondreis België en iedereen roept vooral dat Gent verrassend leuk is. Iedereen heeft weleens gehoord van Antwerpen of Brussel, maar Gent is iets minder bekend. België voor natuurlijkheid is niet compleet zonder een bezoek aan Gent.

De stad is compacter en dus eenvoudiger te bewandelen. Met een hotel in de binnenstad wandel je rechtstreeks naar alle leuke plekjes in de stad. De historische gebouwen in combinatie met de gezellige terrasjes maken jouw weekend weg helemaal af. De sfeer is hier altijd goed en je kan hier ook heerlijk culinair genieten!

De hoofdstad van de EU: Brussel!

Brussel is de hoofdstad waar het Europese parlement gevestigd is. De invloeden van de EU zie je hier elke dag terug. Apart is dat ze in de hoofdstad zowel Nederlands als Frans spreken. In de meeste winkels beheersen ze beide talen en kan je prima met Nederlands uit de voeten.

Vergeet tijdens je bezoek aan de stad niet om langs Manneke Pis te gaan. Dit standbeeld is toch wel het kenmerk van België. Of breng een bezoek aan het futuristische bouwwerk Atomium. Je merkt aan alles dat Brussel een moderne stad is. Dit is een groot contrast met de andere plaatsen uit onze Big Four! Onze tip is vooral om ze allemaal gezien te hebben.