Op de bonnefooi door Europa trekken

door Reis om de Wereld
664 views

Niets is leuker dan op de bonnefooi door Europa te trekken. In plaats van langs de gebaande paden te reizen, kun je verrassende bestemmingen aandoen.  Wat te denken van een reis voor natuur- en cultuurliefhebbers, die in Frankrijk begint en via bijzondere stadjes in Engeland eindigt in Noord-Ierland. Omio koos voor ons één mooie route voor cultuur- en natuurliefhebbers.

De eerste halte is Chaumont, een stadje in de Champagne-Ardennes die beroemd is om zijn prachtige wijnen. Het stadje is zeker een bezoek waard, vanwege het Kasteel van Chaumont-sur-Loir. Het kasteel torent hoog boven de stad uit en kijkt uit op de rivier de Loire. Je waant je meteen in vroegere eeuwen, dat werd bewoond door hertogen en zelfs koningen. Rond het kasteel zijn prachtige tuinen en bossen te bewonderen.

Reims, Frankrijk

Van Chaumont reizen we naar Reims, de statige stad waar je niet om de evenzo beroemde wijnen heen kunt. Maar er is meer te doen. De cathédrale Notre-Dame in Reims is een mooi voorbeeld van gotische kunst in Europa, werd in de 13e eeuw gebouwd en hier zijn 25 Franse koningen gekroond. La basilique Saint-Remi, een romaans-gotische kerk is nog ouder en dateert uit de 11e eeuw. Heb je genoeg kerken gezien, kun je een van de champagnehuizen bieden in Reims bezoeken voor een rondleiding in hun kelders.

Romeinse bath

Verder reizen we, op de bonnefooi. Via Calais komen we terecht in Dover en gaan meteen door naar Bath, De stad die beroemd is door zijn Romeinse baden. Romeinse baden? Ja, de Engelse plaats Bath is al gedurende tweeduizend jaar een populair kuuroord. Eerst bouwden de Kelten een tempelcomplex, en daarna kwamen de Romeinen om er naast een tempel badhuis te bouwen. Het is heerlijk ontspannen in Bath dat baadt in groen.

Bath is een hele leuke, wel toeristische stad met diverse bezienswaardigheden en veel schattige winkeltjes. Naast de grote winkelwarenhuizen vind je er bijzondere boetiekjes en delicatessenwinkels. Natuurlijk vind je er de echte Engelse pubs om een typisch Engels biertje te nemen.

Edinburgh Castle

Na een tussenstop in Bakewell,een kleine plaats in het midden van Engeland en beroemd van de heerlijke Bakewell taart, gaan we door naar Dundee, de op vier na grootste stad van het land. Beroemd vanwege de kastelen. Daarna gaan we door naar een van de bekendste steden van Schotland, Edinburgh. De stad heeft een rijke historie en is beroemd van Edinburgh Castle, dat hoog uittorent boven de stad en dat je moet hebben gezien. Pas op voor lange wachtrijen, want iedereen wil erheen.

Je vindt de meeste bezienswaardigheden in the Old and New Town van Edinburgh. Deze historische wijken staan ook op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Met noeste bouwwerken, gezellige pubs en leuke winkeltjes.

Bijzonder Belfast

Snel door naar de laatste halte, Belfast in Noord-Ierland. Een stad die tot de verbeelding spreekt, mede door de bloedige geschiedenis tussen de protestanten en katholieken. Maar dat is verleden tijd, je kunt er nu heerlijk door de verschillende wijken slenteren. Naast een mooie binnenstad voor de cultuurliefhebbers vind je botanische tuinen en whiskey destilleerbedrijven. Voor de fijnproevers dus!

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer