Veel op reis? Check je energieleverancier

door Reis om de Wereld
652 views

Een weekendje Milaan, een rondreis door Canada, een wintersportvakantie in Oostenrijk. Ben je veel op reis en bijna iedere maand wel in een ander land te vinden? Dan is het aan te raden om eens goed te kijken naar je huidige verzekeringen.

Betaal je bijvoorbeeld niet veel te veel voor je energieleverancier terwijl je er amper bent? Dat is zonde van het geld: wanneer je overstapt op een energieaanbieder met een verzekering die beter bij jou past kun je honderden euro’s per jaar besparen.

Dit geld kun je zo weer in een nieuwe vakantie stoppen! Bekijk hieronder enkele tips en tricks om snel en eenvoudig over te stappen van energieleverancier.

Overstappen van energieleverancier loont

Er zijn veel mensen die veel te veel geld uitgeven voor hun energie. Vooral wanneer je met regelmaat op reis bent is het zonde om zoveel geld te betalen. De eerste en meest belangrijke tip is dan ook: ga energie vergelijken. Uit een onderzoek van Autoriteit Consument & Markt blijkt dat je tot wel honderden euro’s kunt besparen wanneer je overstapt van leverancier.

Wanneer je weinig thuis bent is het aan te raden om te gaan voor een leverancier waarbij je weinig kosten hebt. Je verbruikt immers toch weinig energie thuis als je er amper bent. Neem de tijd om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken om op die manier bij de aanbieder te komen die het beste bij jouw verbruik past.

Check je contract

Voordat je besluit over te stappen is het aan te raden om je huidige energiecontract te checken. Wanneer je een contract afsluit doe je dit namelijk voor een x aantal maanden.

Meestal zit je in ieder geval twaalf maanden vast aan een energiecontract. Als je besluit om eerder over te stappen naar een andere leverancier kan het zijn dat je zogeheten opzeggeld moet betalen.

De maximale boete voor te vroeg opzeggen kan tot wel 250 euro oplopen, dat is toch zonde van je geld? Heel af en toe betaalt je nieuwe leverancier de boete omdat ze natuurlijk willen dat je bij hen een contract afsluit. Kijk dus altijd goed naar je contract en de voorwaarden voordat je besluit om over te stappen.

Stroom en gas in één contract

Wat veel mensen niet weten is dat je veel geld kunt besparen wanneer je gas en elektriciteit afsluit bij dezelfde energieleverancier.

De leverancier biedt een zogeheten duel fuel pakket aan waarbij je voor een lagere prijs gebruik kunt maken van zowel gas als elektriciteit. Dit is niet alleen voordelig voor je portemonnee maar ook nog eens een stuk handiger voor je administratie wanneer je alles bij slechts één leverancier afneemt.

Acties en aanbiedingen

Het is altijd belangrijk om naar actuele acties en aanbiedingen te kijken wanneer je eventueel wilt overstappen. Veel energieleveranciers stunten namelijk om de zoveel tijd met hun prijzen en aanbod.

Ook kun je af en toe gebruik maken van een welkomstcadeau in de vorm van honderden euro’s cadeau. Let er echter wel op dat het kan zijn dat deze acties alleen geldig zijn voor het eerste jaar. Het kan maar zo zijn dat de jaren erna duurder zijn (maar dan kun je gewoon weer opnieuw beginnen met checken en vergelijken). Het geld wat je hierbij overhoudt kun je goed gebruiken voor je vakantie.

Kijk naar je eigen verbruik

Je leest waarschijnlijk de mooiste verhalen op internet van diverse energieleveranciers over goedkope aanbiedingen en aantrekkelijke acties. Toch is het vooral verstandig om naar je eigen verbruik te kijken.

Wanneer je veel op vakantie bent betekent dit dat je een laag verbruik van je energie hebt. Hierbij geldt dat je dan het beste een contract kunt kiezen met lage vaste lasten en hoge tarieven, omdat je toch niet veel energie verbruikt.

Duur van je contract

Tot slot: kijk altijd naar de duur van je contract. Het is aan te raden om voor een energiecontract van een jaar te gaan omdat je dan redelijk flexibel bent met het opzeggen van je huidige contract om over te stappen naar een nieuwe leverancier, mocht er wat interessants voorbij komen.

Let hierbij ook op je opzegtermijn: in de meest gevallen heb je een opzegtermijn van minimaal een maand. Het kan dus zo zijn dat je nog een maand moet wachten wanneer je je huidige contract opzegt. Houd hier altijd rekening mee om dubbele kosten te voorkomen.

Met bovenstaande tips kun je besparen op de kosten van je energiecontract. Kijk goed naar je eigen verbruik en kies op basis daarvan de leverancier die hier het beste bij past. Op die manier kun je geld besparen dat je weer in het budget van je reis kunt stoppen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer