Nashville in de ogen van locals

door Reis om de Wereld
533 views
skyline van Nashville

Nashville ligt in de Verenigde Staten en is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee. Het is na Memphis de tweede stad van de staat met meer dan een miljoen inwoners. Het staat bekend als de hoofdstad van de country en heeft vele uitgeverijen en muziekproducerende bedrijven.

Het is de op één na grootste stad in Tennessee, na Memphis. De stad zit wel midden in de biblebelt, is hoog religieus, maar er is ook een bruisend nachtleven met vele uitgaansgelegenheden. Verder is er het Parthenon, een en replica van het oorspronkelijke Parthenon in Athene. Het staat in Centennial Park. Het is een museum en het herbergt Athena, het grootste indoor standbeeld van de Westerse wereld. In de stad zijn ook enkele universiteiten.

Muziekinstrumenten

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad? Allereerst de Country Music Hall of Fame and Museum. Dit is niet zomaar een museum, je kunt er van alles meemaken en ervaren. Het bespelen van muziekinstrumenten, maar natuurlijk ook allerlei soorten instrumenten bekijken en veel zien over de geschiedenis van de muziek in Nashville. Er is een een Music City Walk of Fame met beroemdheden die woonden en werkten in de stad.

Je kunt de roemruchte muziek RCA Studio B bezoeken, waar Elvis Roy Orbison, Dolly Parton en nog veel meer artiesten hun platen opnamen. Een van de leukste manieren om muziek te horen is in de songwriters shows, die er veel zijn.

Kunst in Nashville

Nashville heeft veel galeries, festivals en andere culturele evenementen. De maand Oktober wordt altijd omgedoopt tot “Artober” en dan zijn er allerlei festiviteiten in de stad. Film, muziek, kunst, alles is er te zien. De echte liefhebben van cultuur kan hier te kust en te keur.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer