Op wereldreis met een hybrid

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 54 views

Wie droomt er niet van om voor een jaar alles achter te laten en de wereld te verkennen. Het kan tot boeiende nieuwe inzichten leiden en dat het je als mens verreikt is een ding dat vaststaat.

Maar voordat je tot het besluit komt om een wereldreis te maken is het verstandig om je goed te beseffen wat het met zich meebrengt. Het vergt grote voorbereidingen want wat neem je mee? Hoe lang ga je en met welk voertuig? Een hybrid car lijkt een goede keuze gezien het relatief lage brandstofverbruik en de vele gebruikersgemakken. We geven je vast een overzicht van de zaken die zeker meegenomen moeten worden in de voorbereidingen alvorens je verantwoord de wereld over kunt reizen.

Planning en budget

Bij de voorbereidingen komt er zoveel op je af dat het handig is om een planning te maken. Zo heb je een overzicht van alles wat je nog moet regelen én binnen welk tijdsbestek dit gedaan moet worden. Zeg ook tijdig abonnementen e.a. zaken op die je niet nodig hebt en zorg dat je vaste lasten automatisch doorbetaald worden. Voor een wereldreis heb je een aanzienlijk bedrag nodig waar je jarenlang voor zult moeten sparen. Grote kostenposten gaan m.n. in het vervoer, eten en drinken en bezienswaardigheden zitten. Mits je over een voertuig beschikt waar je in kunt slapen. Anders komt er een flink bedrag bovenop voor onderdak. Dit alles is afhankelijk van je comfortwensen, de reisduur en de landen die je gaat bezoeken.

Vervoer en uitrusting

Reizen met het vliegtuig of trein is lekker makkelijk, maar geeft je minder vrijheid. Je kunt dan je eigen reis samenstellen en je hebt de vrijheid om van je planning af te wijken. Een van de grootste vragen is verder: wat neem je allemaal mee? Voldoende warme kleding en gepaste kleding voor diverse weertypen.

Goede wandelschoenen, verbanddoos, eten voor onderweg, navigatiesysteem, telefoon, muziek, contant geld etc. Maak een lijst van alle zaken of speur het internet af naar bestaande lijsten. Reisdocumenten als een paspoort en visa zijn noodzakelijk voor je reis.

Zorg daarnaast voor een goede wereldreisverzekering en wellicht is wereldwijde pechhulp ook geen slecht idee als je met de auto op pad gaat. Breng voor dat je vertrekt nog even een bezoekje aan de tandarts voor een check-up. Zorg dat je alle inentingen op tijd hebt gekregen. Als je medicijnen gebruikt, vergeet dan niet om een voorraad mee te nemen, voorzien van een medicijnenkaart.

Reisblog

Tegenwoordig kun je op het internet eenvoudig een reisblog aanmaken waar je alle wilde reisavonturen op kunt posten. Op die manier kan het thuisfront meegenieten en hoef je niet steeds duren telefoontjes te plegen. Goed voorbereid is het halve werk. Niets staat je avontuur nog in de weg als je de zaken op orde hebt voor je de op pad gaat. Vertrek, geniet en ontdekt!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer