Op zoek naar de beste vlucht

door Reis om de Wereld
509 views

Bij een zoektocht naar vliegticket zullen de meeste mensen waarschijnlijk in eerste instantie op zoek gaan naar de goedkoopste tickets. Zeker in deze economische tijden willen we goedkoop vliegen om zo veel mogelijk over te houden van ons vakantiebudget. Op zich is hier natuurlijk niets mis mee, maar de besparingen moeten ergens vandaan komen. Hou voor een goede afweging ook de prijs/kwaliteitsverhouding en de veiligheid goed in de gaten.

Waar vroeger de dienstverlening aan boord van het vliegtuig meestal inclusief was, moet er tegenwoordig dikwijls worden bijbetaald voor dranken, snacks en maaltijden. Ook de technische uitrusting (denk bijvoorbeeld aan een entertainmentsysteem waar u films op kan kijken) verschilt vaak nogal. Als ook u waarde hecht aan een goede service, vriendelijk personeel, genoeg beenruimte e.d., dan dient u behalve op de reisklasse ook op de beoordelingen door passagiers te letten.

Enquetes

Bijna alle maatschappijen doen enquêtes bij hun reizigers naar de tevredenheid, maar het is natuurlijk de vraag hoe zij met negatieve beoordelingen omgaan. De kans is groot dat zulke meningen niet op het internet gepubliceerd worden. Daarom is het beter de airline beoordelingen op een onafhankelijke platform zoals vlucht24.nl te raadplegen als het om objectieve informatie over de klantvriendelijkheid van een vliegmaatschappij gaat. Hier verzamelt men de meningen van klanten van zoveel mogelijk vliegmaatschappijen.

Volgens het Engelse Skytrax scoren de vliegmaatschappijen uit de Golfstaten in 2012 bijzonder hoog op hun klantentevredenheid. Quatar Airways kreeg de hoogste waardering, Etihad en Emirates stonden op plaats 6 en 8 wereldwijd, maar ook de Aziatische luchtvaartmaatschappijen doen het uitstekend, zoals Singapore Airlines, Asiana Airlines en Cathay Pacific Airways. De Europese airline met de hoogste score is Lufthansa.

Veilig vliegen

Zeker als u vliegt naar een exotische bestemming is het goed om te kijken of u wel met een veilige vliegmaatschappij vliegt. Wie bijvoorbeeld naar Rusland, Iran, Oezbekistan of India wil vliegen, heeft de nieuwsberichten van neergestorte, defecte toestellen vaak nog in het achterhoofd.

Een eerste aanwijzing om te weten of de door u beoogde luchtvaartmaatschappij technisch wel betrouwbaar is, is de vermelding op de door de Europese Unie uitgegeven zwarte lijst van maatschappijen die binnen de EU niet mogen landen. Klik hier de regelmatig geaktauliseerde lijst van luchtvaartmaatschappijen met een exploitatieverbod in de EU. Dit zijn overwegend in Afrika geregistreerde maatschappijen(bijv. in Soedan, Congo en Angola), maar ook in Centraal-Azië (Afganistan, Kazachstan, Kirgizië) en Oost-Azië (Indonesië, Filipijnen) geregistreerde airlines. Voor reizigers naar Suriname is het exploitatieverbod van Blue Wing Airlines uit Suriname relevant. Komt een vliegmaatschappij niet op deze zwarte lijst voor, dan heerst er in principe voldoende veiligheidscultuur en hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij wensen u een goedkope, maar vooral veilige vlucht!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer