Veel geluksmomentjes op een vakantiepark in Nederland

door Reis om de Wereld
563 views

Het is relatief goedkoop, dicht bij huis, superleuk voor de kids en je kunt kiezen uit groeiend aantal originele accommodaties. Slapen in een vakantiepark in Nederland is hot, want het aantal overnachtingen is de laatste vijf jaar flink gestegen. Overnachten in een woonboot, boomhut, kinderbungalow of strandhuisjes; het kan allemaal. Dichtbij, maar toch even helemaal weg.

Heb je wel eens in een boomhuis overnacht middenin de natuur? Vanuit het raam zie je de natuur voorbij komen, met hertjes, eekhoorns en allerlei vogels. Of slapen in een woonboot. Terwijl de zon opkomt, ontbijt je op het houten terras met onder je het geluid van kabbelende water.

Of wat dacht je van pure luxe in de Eden cottage? Het is een moderne accommodatie midden in de natuur met veel licht en glas in het huisje. Met op iedere slaapkamer een badkamer en de VIP-service met elke dag de verse broodjesservice. Het is verwennen op topniveau.

Dichtbij huis

Het zijn enkele voorbeelden dat je relatief dichtbij huis een originele en aangename vakantieaccommodatie kunt boeken. Vakantieparken hadden vroeger een eenzijdiger aanbod, maar tegenwoordig hebben ze enorm geïnvesteerd in afwisseling en vertier op hun parken.

Op Parkvakanties vind je een overzicht met alle bungalowparken van Center Parcs. Zo vind je op de Parkvakanties niet alleen informatie over de parken, maar ook uitgebreide reviews, ervaringen van andere vakantiegangers, veel foto’s en mooie filmpjes.

Activiteiten op vakantiepark

Ook qua activiteiten is er in de vakantieparken in Nederland en omliggende landen van alles te doen. De subtropische zwembaden zijn nog steeds een trekpleister, maar tegenwoordig kun je er ook een avontuurlijke klimtocht maken op de High Adventure Experience, een touwbanenparcours in de top van de bomen. Alleen voor durfals zonder hoogtevrees! En wat te denken van de Zip Wire, een kabelbaan van 100 meter lang en 12 meter hoog waar je met grote snelheid naar beneden roetsssttttt…

Voor de ouders is er ook genoeg te doen. Van een partijtje golf tot een dagje wellness met sauna en stoombad. Op het park van de Kempervennen kun je op de twee grote meren waterskiën en duiken. En wist je dat je hier het hele jaar door kunt skiën en snowboarden in Montana Snowcenter? De mogelijkheden zijn onbegrenst.

Populair

Vakantieparken zijn populair en dat neemt alleen maar toe, zo wijzen de cijfers uit. Het aantal overnachtingen op vakantieparken in Nederland is sinds 2012 met 18,4 procent toegenomen. Ter vergelijking: het aantal overnachtingen bij campings is in dezelfde periode slechts met 0,4 procent gestegen.

Vooral tijdens de schoolvakanties zijn de parken veel bezocht en dus is het verstandig om op tijd te reserveren. Buiten het vakantieseizoen kun je vaak lastminute nog een mooie en originele accommodatie ‘scoren’.
Ook de komende jaren blijven de vakantieparken investeren in hun aanbod. De parken zijn nu al bezig om duurzamer te worden. Veel parken beschikken al over de Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. En natuurlijk staat ook de klanttevredenheid centraal. De klant is koning en moet in het park getrakteerd worden op allerlei kleine geluksmomentjes.

Escape Room

Om nog maar eens een paar splinternieuwe geluksmomentjes te noemen. Wat te denken van een Virtual Reality Experience waar je je in een heel andere wereld waant. Of je maakt een Geheime Missie in Rusland in een Escape Room en infiltreert in het wereldberoemde theater in Sint Petersburg, op zoek naar geheime documenten. Het is allemaal mogelijk in een van de vakantieparken, die continu met hun tijd blijven meegaan.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer